Închide

Un nou spital din Cluj, al șaselea, intră în linie Covid. Deja se fac pregătiri, iar de luni vor fi preluate cazuri inclusiv pe ATI

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - nov. 05, 2020 0 3413

Clinica Medicală 1 de la Spitalul Județean va reintra în linie de suport pentru cazuri de îmbolnăviri cu Sars-Cov-2. Deja se amenajează mai multe spații, iar de luni se vor prealua cazuri.  În prezent, cinci spitale din Cluj tratează Covid-19: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Recuperare, Spitalul Municipal și Spitalul Militar.

Astfel, Clujul va ajunge la șase spitale care vor trata cazuri de infecție cu Sars.

„Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca se va alătura, din nou, luptei împotriva COVID-19. Din 3 noiembrie, o parte din clădirea Medicală I a început să fie operaționalizată și pregătită pentru preluarea pacienților cu patologie respiratorie acută, înalt suspecți COVID-19. Estimăm că începând de luni, 9 noiembrie, vom funcționa la capacitatea optimă.  În total, 68 paturi cu posibilitate de asistență medicală și oxigenoterapie și 6 paturi de terapie intensivă, corespunzătoare Secțiilor Clinice Medicină Internă I și Cardiologie I, vor fi alocate tratamentului pacienților cu suspiciune înaltă de COVID-19”, a anunțat conducerea spitalului.

„Important de știut pentru pacienții noștri non-COVID-19: – Secțiile Cardiologie Intervențională II și Gastroenterologie își vor desfășura activitatea în mod normal; – Secția Clinică Cardiologie I își va restrânge activitatea la 19 paturi și se va reloca la parterul clădirii Oftalmologie; – serviciile de ambulatoriu Cardiologie și Gastroenterologie se vor desfășura în mod normal. În același timp, în clădirea Palat Nou (str. Clinicilor, nr. 4-6) s-au mai operaționalizat 4 paturi de terapie intensivă în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă, pentru pacienții înalt suspecți care necesită terapie de urgență sau preluarea pacienților pentru comorbidități după rezolvarea patologiei COVID-19. Vă reamintim, în perioada aprilie-iunie 2020, clădirea Medicală I a fost transformată în secție suport COVID-19, oferind asistență medicală pentru peste 100 de pacienți pozitivi SARS-COV-2, atât cazuri mai ușoare, cât și cazuri de terapie intensivă. În funcție de evoluția pandemiei și asocierea patologiilor acute non-COVID cu infecția respiratorie COVID-19 alocarea pe paturi va fi flexibilă, pentru a putea răspunde necesităților populației, inclusiv cu creșterea numărului de paturi de terapie intermediară (ventilație non-invazivă) sau terapie intensivă. Le mulțumim, și cu acest prilej, cadrelor medicale implicate în asistarea pacienților COVID-19. Vă asigurăm de sprijinul nostru deplin”, mai transmit reprezentanții spitalului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.