Închide

Un militar de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii și-a pierdut viața în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2022 0 458

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, anunță miercuri că un militar de 38 de ani, căpitan la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare.

Exercițiul se desfășura pe Aerodromul din Boboc, iar accidentul în care căpitanul Cosmin Constantin Scorțea și-a pierdut viața a avut loc în jurul orei 14.00.

„Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi. Accidentul a survenit pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului”, a transmis ministrul Apărării, Vasile Dâncu,

Acesta a precizat că pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea (foto jos), în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.

„Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului. Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa! Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, mai spune Vasile Dîncu.

sursa foto: MApN

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu