Închide

Un miliard de euro din PNRR pentru dotarea școlilor/S-a deschis apelul de proiecte

ActualitateAdministrațieEducaţie by Actual de Cluj - dec. 19, 2022 0 101

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca a afirmat că în 19 decembrie a fost lansat apelul de proiecte pentru dotarea cu mobilier, cu materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a celor conexe, finanţat prin PNRR, componenta Educaţie.

”Pentru prima dată în istoria educaţiei, alocăm peste un miliard de euro, valoare eligibilă, din PNRR, fără TVA, pentru dotarea unităţilor de învăîţământ preuniversitar, pentru implementarea proiectelor din proiectul România Educată”, a spus ministrul Ligia Deca, la începutul ședinței de Guvern, citată de news.ro.

Ea a precizat că, în mod concret, apelul de proiecte vizează trei tipuri de investiţii: digitalizarea mediilor de învăţare, unde vor echipa tehnologic 3.600 de şcoli, 5.200 de laboratoare de informatică şi 909 laboratoare informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională. Ligia Deca a mai spus că al doilea tip de investiţii este cel în infrastructura şcolară, pentru 75.000 de săli de clasă, 10.000 de laboratoare din sistemul preuniversitar, iar al treilea tip de investiţii vizează dotarea cu echipamente a atelierelor de practică din reţeaua învăţământului profesional şi tehnic, pentru 909 unităţi de învăţământ. Ministrul Educaţiei a arătat că unităţile de învăţământ din zonele defavorizate vor primi un punctaj suplimentar.

”Apelul este deschis de astăzi şi până în data de 19 martie 2023”, a precizat ministrul, afirmând că beneficiarii sunt unităţile administrativ-teritoriale locale şi alte entităţi care au şcoli în administrare” a mai arătat Ligia Deca.

sursa foto: Facebook/Emil Boc

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare