Închide

Un jandarm fură alimente pentru că nu mai are bani și are doi copii în întreținere, prejudiciu de 111 lei, i se face dosar penal de furt, e iertat la Tribunalul Militar Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 01, 2024 0 434

Un jandarm a ajuns să fie cercetat penal pentru că a furat mai multe alimente dintr-un supermarket, căci nu mai avea bani și are doi copii în întreținere. Instanța Tribunalului Militar Cluj a decis ieri că deși fapta există nu merită cercetată deoarece nu există interes public.
În 4 septembrie s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunile de furt și înșelăciune, după ce în 4 septembrie în jurul orei 14.30 în timp ce se afla într-un magazin Carrefour din Brașov inculpatul a trecut de casele de marcat sustrăgând din acest magazin trei produse alimentare în valoare de 86 de lei pe care nu le-a scanat la casa de marcat self pay – file de porc, coaste afumate și pulpă de porc – și totodată a cântărit patru produse, iar după eliberarea etichetei cu cod de bare a adăugat o cantitate mai mare din aceleași produse, scanând și achitând o cantitate mai mică decât cantitatea reală, cauzând un prejudiciu total de 111 lei și șase bani.
S-a dispus schimbarea încadrării juridice din două infracțiuni, furt și înșelăciune, într-o singură infracțiune de furt. Fiind audiat, suspectul a recunoscut integral comiterea faptei, în circumstanțiere arătând că a comis fapta înainte de salariu, că soția lucrează ca învățătoare si urma să încaseze salariul peste 10 zile, că au în întreținere doi copii minori de 13 și 11 ani. Din materialul probator administrat s-a apreciat de către procuror că fapta există, a fost comisă cu vinovăţie de către suspect, însă nu există un inter public pentru continuarea urmăririi penale.
Judecătorul de cameră preliminară a apreciat că pentru infracțiunea săvârșită, respectiv cea de furt, legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult trei ani sau amendă. Au fost luate în calcul și împrejurările comiterii faptei, lipsa antecedentelor penale, precum și consecințele concrete ale acesteia, și a constatat că nu există un interes public în urmărirea ei.
Suspectul a fost obligat la plata cheltuielilor de judecată, o sută de lei – puțin sub valoarea prejudiciului creat. Decizia a fost luată ieri de Tribunalul Militar Cluj și e definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu