Închide

Un imobil din centrul istoric al Clujului, din proprietatea Primăriei, zace părăsit de 15 ani, i-a căzut tavanul, vecinii se plâng de igrasie

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - sept. 20, 2023 1 3266

Un imobil din centrul istoric al Clujului, din proprietatea Primăriei, zace părăsit de nu mai puțin de 15 ani, după ce a fost scos din circuitul locativ. Aici instituția vrea să facă un centru de informare turistică, dar deocamdată clădirea a ajuns atât de degradată încât tavanul s-a prăbușit parțial, căci nu mai e folosită din 2009, iar vecinii se plâng de igrasie.

Vorbim despre un imobil aflat pe strada Potaissa, lipit de zidul cetății și de un hostel al cărui proprietar reclamă de ani de zile că din cauza degradării i-a ajuns igrasia în hostel. ”Clădirea proprietate a Primăriei de la locația Potaissa 15 este de aproape 15 ani într-o stare de abandonare și degradare continuă”, a reclamat într-o adresă către Primărie, anul trecut, proprietarul hostelului de lângă imobilul părăsit, Radu Vlădeanu. ”În ciuda numeroaselor noastre adrese, situația nu s-a schimbat, chiar s-a înrăutățit afectându-ne și pe noi prin igrasia care apare necontenit pe zidul comun al camerei din proprietatea noastră. În acest moment imobilul Potaissa 15 are tavanul parțial căzut în interior și întreaga clădire este puternic afectată de igrasie”.

Imobilul a fost declarat bun de interes public în urmă cu câteva luni de către Consiliul Local, pentru înființarea unui punct de informare turistică de către Serviciul de Relații Comunitare și Turism din cadrul Primăriei. Astfel, prin HCL 69 din 2 februarie 2023 s-a aprobat declararea ca bun de interes public local a imobilelor situate pe strada Potaissa 15 – teren în suprafață de 65 de metri pătrați cu construcție, în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, în vederea înființării unui punct de informare turistică de către Serviciul Relații comunitare și turism din cadru instituției și trecerea din domeniul privat, în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca a acestora.

Aici a fost aprobată în 25 mai amplasarea unei terase sezoniere, provizoriu și demontabil, pe o suprafață de zece metri pătrați în imediata vecinătate. Imobilul situat în municipiul Cluj-Napoca str. Potaissa nr. 15 a avut destinația de locuință. Prin H.C.L. nr. 298/23.06.2009 a fost aprobată scoaterea imobilului din circuitul locativ, iar la acest moment spațiul este repartizat Serviciului Relații Comunitare și Turism în vederea înființării unui punct de informare turistică.

Imobilul se află în proprietatea Primăriei încă din ianuarie 1965. E o casă din cărămidă pe fundații din piatră, șarpantă din lemn, învelitoare din țiglă și tablă, cu două camere, antreu, bucătărie, baie și cămară de alimente. Aici toate documentele

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.