Închide

Un idol al tribunelor din Gruia vrea să revină la CFR: „Pot juca la un nivel înalt. La Cluj sunt acasă, ar fi o nouă provocare”

SportTop News by Catalin Suciu - ian. 12, 2017 0 2588

Plecat de la CFR de trei ani și jumătate, Gabi Mureșan e tentat să îmbrace din nou tricoul vișiniu. A discutat inclusiv în vară despre o revenire în Gruia, însă atunci n-a reușit să se despartă de ASA.

Situația e cu totul alta acum. „Pot pleca fără probleme, cei din conducere mă înțeleg. Am avut mai multe negocieri cu CFR-ul”, a povestit mijlocașul pentru actualdecluj.ro.

Ajuns la aproape 35 de ani (îi va împlini luna viitoare), Mureșan susține că din punct de vedere fizic se află în continuare la un nivel ridicat. „Eu singur aș ridica mâna și aș spune „gata, nu mai pot, mă opresc aici”. Te lași când ieși între ultimii la alergări, la partea fizică, dar nu te lași când ești printre primii. Eu pot juca în continuare fără probleme și n-am de gând să renunț în următorii doi ani. Dacă vin la CFR? E devreme să spun, dar orice este posibil. La Cluj mă simt ca acasă, am jucat atâția ani, am câștigat campionate, am luat trofee și am rămas în relații foarte bune cu cei de-acolo. Ar fi o nouă provocare pentru mine, ca să zic așa, după trei ani și jumătate de când am plecat. CFR-ul se poate lupta la titlu pentru că oferă condiții jucătorilor. Fotbaliștii sunt plătiți la timp și în egală măsură pot fi și trași la răspundere atunci când nu dau cel mai bun randament”, a adăugat Mureșan.

Fostul internațional a vorbit și despre perioada 2007-2012 din fotbalul românesc. „Nu se compară cu ce este acum. Atunci erau echipe, acum poți să le numeri pe degete. Erau fotbaliști, se investea, se ofereau contracte importante, de aici și nivelul crescut al străinilor care au jucat în România. Păi ce echipă aveam la CFR… Sau la Vaslui ce fotbaliști erau. Era Steaua, Dinamo, era Rapidul, Timișoara. Azi cine e?  Nivelul e foarte scăzut, extrem, pare că nu prea vine nimic din urmă, nu e de unde. Unde să joace, unde să se antreneze un jucător?  Alergăm prin zăpadă și pe gheață? Acum 15-20 de ani asta făceam, mergeam la Tușnad și Sovata, dar acum suntem în 2017, nu mai merge, ai nevoie de antrenamente cu mingea, pe iarbă. Ok, faci pe sintetic, dar cât? Te accidentezi, intervin durerile la articulații, gleznele. Trebuie să oferi condiții minime pentru a putea cere ceva, iar asta se întâmplă în foarte puține locuri în România”

Reamintim, în această perioadă este posibil ca la CFR să revină Ciprian Deac, jucătorul negociindu-și rezilierea contractului cu FC Tobol din Kazahstan. Alături de el, Gabi Mureșan a fost un alt om de bază în Gruia în cea mai prolifică perioadă a clubului din toată istoria sa. De altfel, cei doi au fost printre puținii jucători români care au reușit să-și câștige un loc de titluar la CFR într-o perioadă în care formația clujeană transfera pe bandă rulantă fotbaliști din străinătate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare