Închide

Un film românesc filmat la Cluj, al treilea dintr-o serie, are premiere la Cluj-Napoca și Gherla, în prezența protagoniștilor. ”Clujul este locul nostru, este fieful bucuriei noastre”

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 08, 2023 0 675

Un film românesc filmat la Cluj, al treilea dintr-o serie, are premiere la Cluj-Napoca și Gherla, în prezența protagoniștilor.

E vorba de al treilea film din seria ”Pup-o, mă!”, ”Ouăle, franceza și ardelenii”, care va fi proiectat în Cluj-Napoca și Gherla în 10 februarie. Filmul cu umor ardelenesc care îi are protagoniști pe Cosmin Seleși, Alin Panc și Alexandru Pop. La premierele din Cluj vor fi prezenți Alin Panc, Sandu Pop, Victor Damian Oancea și Maria Georgiana Vacariu.

Producătorii spun că e vorba de singura trilogie cinematografică românească realizată după anii 1990. Evenimentele din Cluj fac parte din turneul de promovare al filmului care va ajunge în zece orașe din țară. Tema centrală a filmelor din trilogie arată eforturile celor trei frați ciobani – Bică, Tică și Horică de a-și găsi fiecare câte o ”mândră” cu care să se însoare. ”Dar nu oricum. O veche tradiție spunea că dacă o fată îți cade cu tronc, o duci la Ziua Lânii în comuna Răchițele din județul Cluj, o alergi și apoi o pupi”. În ultima parte a trilogiei, ,,PUP-O, MĂ! Ouăle, franceză și ardelenii”, e prezentată ultima șansă a lui Tică de a-și găsi o mândră de Ziua Lânii.

”Mergem la Gherla pentru că oamenii din Gherla au pasiune pentru film, trăiesc într-o comunitate mica și puternică. Ei râd la comediile noastre. Cât despre Cluj-Napoca… Clujul este locul nostru, este fieful bucuriei noastre. Județul Cluj ne-a adoptat cu drag și cu iubire. Oamenii de aici ne iubesc filmele și vorba, noi fiind din Zalău”, spune producătorul Alin Panc.

Producția a fost filmată în vară în satul Răchițele din Cluj, ”într-un peisaj care redă în cel mai autentic mod experiența traiului ciobanilor de la munte”, arată acesta.

Comedia este regizată de Tudor Botezatu, iar scenariul este scris de Salex Iatma. Din distribuție fac parte actori de teatru sau film precum Cosmin Seleși, Alin Panc, Alexandru Pop, Kristina Cepraga Goodwin, Damian Victor Oancea, Sorin Misirianțu și Alice Peneacă, dar și influenceri precum Ioana Grama și Maria Georgiana Vacariu sau Ines Stana. În precedentele filme au jucat și actori celebri precum Constantin Cotimanis, Florin Busuioc și Cătălina Grama.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu