Închide

Un film românesc ce a avut avanpremiera la festivalul de film de la Cluj, TIFF, intră în cinematografe de mâine, programează proiecții la două cinematografe din Cluj, vine și regizorul

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 21, 2023 0 198

Un film românesc ce a avut avanpremiera la festivalul de film de la Cluj, TIFF, intră în cinematografe de mâine, programează proiecții la două cinematografe din Cluj.
E vorba de drama suprarealistă ”Mammalia”, regizată de Sebastian Mihăilescu, care va avea premiera pe marile ecrane din România  mâine, după ce a fost proiectată în avanpremieră națională la Cluj-Napoca în cadrul TIFF iar premiera mondială a avut loc în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin.
Astfel, de mâine filmul e proiectat în București, Bacău, Alexandria, Bistrița, Bârlad, Botoșani, Constanța, Craiova, Galați și altele, iar la Cluj e proiectat în cinematografele Arta și Victoria. Mâine proiecția de la arta are loc în prezența regizorului, de la ora 18, iar la finalul proiecției Mihăilescu răspunde întrebărilor publicului clujean. Este singura proiecție la care asistă și regizorul, în Alexandria fiind prezente actrița Mălina Manovici și producătoarea Diana Păroiu, la București tot mâine asistă actorul István Téglás și producătoarea Ada Solomon.
”Mammalia” e o coproducție România, Germania, Polonia și se prezintă ca o călătorie suprarealistă prin criza masculinității. ”Camil, un bărbat în vârstă de 39 de ani, se lansează într-o călătorie onirică în care banalul și fantasticul se întrepătrund. Odată cu pierderea controlului asupra muncii lui, asupra statutului social și asupra relației lui amoroase, pornește într-o căutare care îl face să-și chestioneze identitatea și masculinitatea. Pe urmele partenerei lui, ajunge într-o comunitate bizară, cu ritualuri tulburătoare, în care, în cele din urmă, se confruntă cu o răsturnare tragicomică de roluri”, arată producătorii. ”«Mammalia» este o explorare incisivă a perspectivei masculine asupra vieții și a luptei împotriva capitulării în fața experiențelor copleșitoare, împotriva pasivității, împotriva fricii de a pierde controlul și echilibrul. Cu acest film, încerc să mă îndepărtez de realism și naturalism, să mă îndepărtez de cuvinte și să mă apropii de imagini, să deconstruiesc narațiunea și arhetipul eroului masculin. Pentru că eu cred că în artă este mai important să pui întrebările potrivite decât să dai răspunsuri de-a gata”, spune regizorul Sebastian Mihăilescu.
Din distribuție fac parte István Téglás, Mălina Manovici, Denisa Nicolae, Steliana Bălăcianu, Rolando Matsangos, Mirela Crețan, Andreea Gheorghe, Mircea Bujoreanu, Marian Pîrvu, Dan Zarug Mihai și Elena Chingălată.
Sebastian Mihăilescu a scris scenariul împreună cu Andrei Epure. Producători executivi sunt Dan Wechsler, Andreas Roald și Jamal Zeinal-Zade, producător asociat – Antoine Simkine, coproducătoare – Ewa Puszczyńska și Nina Frese, iar producătoare sunt Diana Păroiu și Ada Solomon.
Sebastian Mihăilescu este scenarist, regizor și producător. După ce a obținut diploma de licență în informatică, a urmat cursuri de licență și de master de regie de film în cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I. L. Caragiale” din București. A debutat în regie în 2012, cu scurtmetrajul documentar ”Titza”, care a fost urmat de trei producții scurte de ficțiune.

Citește și:
https://actualdecluj.ro/un-film-romanesc-suprarealist-are-avanpremiera-la-cluj-la-tiff/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu