Închide

Un elev turdean, medaliat cu bronz la Conferinţa Internaţională a Tinerilor Cercetători, de la Belgrad

Din județ by Actual de Cluj - apr. 23, 2014 0 428

Un elev din clasa a XI-a A, de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Turda, a reuşit să câştige medalia de bronz la a 2-1 ediţie a International Conference of Young Scientists de la Belgrad.


Performanţa lui Raul Chiorean s-a datorat unei lucrări cu titlul “Analiza Pareto a morţilor infantile în România”, prin care se propune identificarea deciziilor corecte de reducere a morţii infantile în România.

Practic, pornind de la principiul lui Pareto, conform căruia 20% din probleme au 80% din impact, elevul turdean a încercat să găsească soluţii, prin elemente de analiză matematică superioară, la problema morţii infantile în România, explică turdanews.net. Raul Chiorean a fost coordonat de profesorul Gheorghe Lobonţ.

raul-chiorean

Anul trecut, acelaşi elev a cucerit medalia de bronz la aceeaşi Conferinţă Internaţională, însă la Biologie. Atunci, elevul turdean a participat alături de Alexandra Mustea, fiind coordonaţi de prof. Ligia Mînican. Ei au prezentat lucrarea “Poluarea luminoasă-lumina între bine și rău”, în care au arătat influenţa luminii artificiale (iluminatul stradal) asupra creşterii şi dezvoltării plantelor.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare