Închide

Un documentar despre unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile, filmat și la Cluj, are premiera peste câteva zile

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 27, 2023 0 358

Un documentar despre unul dintre cele mai populare jocuri video din toate timpurile, filmat și la Cluj, are premiera peste câteva zile.

Documentarul ”Povești de pe Rift: România” vorbește despre League of Legends, unul din cele mai populare jocuri video din toate timpurile. În centrul acestuia se află jucătorul profesionist – căci există și așa ceva – Andrei ”Odoamne” Pascu, primul român campion european de League of Legends din Istorie, care a câștigat anul trecut League European Championship Summer, alături de echipa sa.

Filmările au durat mai bine de cinci luni în patru orașe din trei țări diferite – București, Cluj-Napoca, Berlin și Malmo. Au fost realizate peste 20 de testimoniale, iar materialul final depășește 90 de minute, după cum spune regizorul Toma Nicolau. În documentar le-au fost dedicate capitole și altor actori esențiali pentru dezvoltarea comunității de gameri din România. Cei doi clujeni de la Creative Monkeyz, gameri veterani si creatorii animatiei Robotzi, povestesc despre primele experiențe de content creation cu League of Legends, iar Octav ”ang” Crețu, fondator Nexus Gaming, vorbește despre începuturile gaming-ul competitiv din România.

Documentarul „Povesti de pe Rift: Romania” va avea premiera luni 30 ianuarie la Opera Națională din Capitală și poate fi urmărit online din 2 februarie.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu