Închide

Un deputat clujean vrea bază NATO lângă Câmpia Turzii

AdministrațieDin județRevista Presei by Actual de Cluj - apr. 29, 2014 0 299

În cadrul conferinței de presă organizate de PSD la Câmpia Turzii, luni la Palatul Cultural din localitate, deputatul Ioan Moldovan a avansat ideea realizării unei baze NATO la Luna.

Membru al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, deputatul conservator a declarat că în curând la Luna se va înființa o bază NATO, vor veni mai mulți militari americani, cu tehnica de luptă aferentă, lobby în acest sens urmând să facă și fostul comandant al Bazei 71 Aeriene Câmpia Turzii, general Laurian Anastasof, acutalmente şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, arată turdanews.net.

ioan-moldovan

În opinia lui Moldovan acest lucru ar genera locuri de muncă, o dezvoltare puternică a unităților de cazare, dar și a spațiilor comerciale, o revigorare economică a orașului datorată detașărilor militare din zonă.

După cum anunța și Ministrul Apărării, Mircea Dușa, un nou exerciţiu aviatic militar, în parteneriat cu piloţii americani, va avea loc la baza aeriană de la Câmpia Turzii în cursul lunii mai.

În perioada 10-17 aprilie, la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii s-a desfăşurat cea de-a patra ediţie a exerciţiului comun „Dacian Viper 2014” în cadrul căruia piloţii români au zburat pe avioane de vânătoare americane F-16, iar cei americani pe aeronave MiG 21 LanceR din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu