Închide

Un clujean de 70 de ani câștigă medalia de bronz la campionatul european de powerlifting

SportTop News by Actual de Cluj - aug. 11, 2022 0 173

Un clujean de 70 de ani câștigă medalia de bronz la campionatul european de powerlifting.

E vorba de Petru Borbely-Coroban de la clubul sportiv Cluj Crusaders. Acesta are 70 de ani și a câștigat locul 3 la Campionatul European de powerlifting – împins cu bara din culcat. Competiția a constat în împingerea de la piept a unei haltere cu greutăți cât mai mari, fiecare sportiv având la dispoziție trei încercări pentru a obține rezultatul cel mai bun. Sportivul Petru Borbely-Coroban, 70 de ani, originar din Turda, legitimat la clubul Cluj Crusaders, a reușit să obțină medalia de bronz a categoriei Masters 4, cu 105 kg.

Powerliftingul este un sport de forță ce constă în trei probe: genuflexiuni cu bara în spate (squat), împins cu bara din culcat (bench press) și îndreptări cu bara (deadlift). Fiecare sportiv are câte trei încercări pentru a ridica o greutate cât mai mare, respectând regulile de concurs. Este declarat câștigător al probei cel care reușește să ridice cea mai mare greutate și câștigător al competiției cel care, însumând cele trei probe, reușește să totalizeze greutatea cea mai mare. În România, competițiile de powerlifting se desfășoară sub egida Federației Române de Powerlifting. Campionatul din capitala Ungariei s-a axat doar pe proba de împins din culcat și a fost organizat de European Powerlifting Federation (EPF).

În ultimii doi ani, Borbely-Coroban a făcut naveta peste 30 de km, de la Turda la Cluj, pentru a se antrena și pentru a-și perfecționa tehnica de powerlifting. ”Mai bine să dau banii pe sport și echipamente decât pe medicamente”, spune el.

”Domnu’ Petru nu este doar un model pentru noi, ci și un membru al familiei Cluj Crusaders, chiar el glumind deseori că-i place să vină la Cluj și să își motiveze „nepoții” în sală”, completează și reprezentanții clubului Cluj Crusaders.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu