Închide

Un clujean care a spart cauciucurile a două mașini, frustrat pe faptul că proprietarii le-au parcat ilegal îngreunând accesul în parcare, a fost condamnat penal pentru distrugere

ActualitateTop News by Actual de Cluj - oct. 18, 2022 1 1765

Un clujean care a spart cauciucurile a două mașini, frustrat pe faptul că proprietarii le-au parcat ilegal îngreunând accesul în parcare, a fost condamnat penal pentru distrugere – la amendă penală.

Fapta s-a petrecut în Turda, în iulie anul trecut, când un locatar a distrus prin înțepare anvelopele a două mașini, cauzând un prejudiciu de 4.000 de lei. În actele instanței se arată că în 25 iunie anul trecut inculpatul și-a cumpărat o autoutilitară, pe care o parchează în spatele blocului pe unul dintre locurile de parcare special amenajat pentru care plătește abonament. Pe aleea din spatele blocului locatarii din zonă parchează mașinile atât în locurile de parcare amenajate pentru care se plătește abonament, cât și paralel cu acestea, întrucât nu sunt suficiente locuri de parcare. Cei care parchează pe stradă îngreunează intrarea și ieșirea din parcare, în special celor care dețin vehicule mari, care au nevoie de mai mult spaţiu la viraj.
Nemulţumit de această situaţie, inculpatul a solicitat în repetate rânduri intervenţia Poliţiei Locale Turda pentru a-i sancționa pe cei care obstrucţionează intrarea și ieşirea din parcare. În final a hotărât să-și facă dreptate singur iar în 7 iulie anul trecut, spre seară, după ce doi dintre vecini și-au parcat mașinile necorespunzător le-a înțepat pneurile.
Inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că în seara respectivă a dormit la socri. În acelaşi sens a depus mărturie și soția sa, care a susținut că în seara respectivă au dormit la părinţii săi împreună cu inculpatul. Declaraţiile inculpatului şi a soţiei sunt mincinoase, a constatat instanța Judecătoriei Turda, fiind contrazise de relatările unui martor care atât în cursul urmăririi penale cât şi în faţa instanţei de judecată a relatat în mod constant că a auzit cum inculpatul a înţepat două cauciucuri iar la două a văzut efectiv cum le-a înţepat. În faţa instanţei martorul l-a recunoscut pe inculpat ca fiind persoana care în seara de 7 iulie anul trecut a înţepat cauciucurile unuia dintre autoturisme.

Inculpatul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei – 200 de zile amendă, fiecare zi amendă – 20 lei – pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere. Acesta a fost condamnat și la plata unor daune materiale în sumă de 3.000 de lei – 2.000 și respectiv o mie de lei pentru proprietarii celor două mașini cărora le-a spart pneurile. Plus cheltuieli de judecată, în sumă de 500 de lei. Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână de către Judecătoria Turda, în 11 octombrie, și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Un comentariu

  1. Politia locala arata iar cum este plătită degeaba și nu a adus omului macar un răspuns. Daca se întâmpla atâta lucru, omul nu recurgea la așa ceva, cu siguranță. Noi facem intervenție și nicidecum preventie. Dar de ce sa nu ocupam instanțele, să creem altor 2 proprietari probleme, să piardă în final și acel om bani pentru că poliția a fost sesizată, iar în dreptul lor nu se iau măsuri nicicum. Deci câștigătorul este poliția locală.

Scrie un comentariu

Articole similare