Închide

Un clujean care a distrus mașina vecinului, cu care se afla în relații tensionate, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 10, 2024 0 36

Un clujean care a distrus mașina vecinului, cu care se afla în relații tensionate, a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare, pentru distrugere.

Fapta s-a petrecut în 13 noiembrie 2021, dar instanța Judecătoriei Cluj-Napoca s-a pronunțat în caz doar în urmă cu două zile. Procurorii au arătat că în data respectivă inculpatul a degradat autovehiculul aparținând vecinului său, staționat în zona unui magazin de panificație de pe strada Dâmboviței. ”În concret, a lovit cu pumnii și cu picioarele (inclusiv urcându-se pe capota spate și sărind cu picioarele pe ea) elementele de caroserie, iluminare și ornamentale, zgâriind vopseaua, îndoind tabla şi spărgând stopurile, cauzând un prejudiciu în valoare de 13.741 lei persoanei vătămate”, se arată în datele dosarului penal.

Din probele administrate în cauză, rezultă că între persoana vătămată și inculpat, care sunt vecini, respectiv între familiile acestora, există relaţii tensionate, ultimul conflict între aceştia având loc la începutul lunii noiembrie 2021. Din declaraţia persoanei vătămate, coroborată cu declaraţiile martorilor, rezultă că în 13 noiembrie 2021 în jurul orei 11.30 persoana vătămată se afla în autovehiculul acesteia împreună cu fiul și cu fiica sa, mașina fiind staționată pe trotuar, în apropierea domiciliului. În zonă se deplasau inculpatul şi părinții săi, care se întorceau de la magazin, mama inculpatului având o plasă pe care i-a înmânat-o fiului său. În continuare, din probele administrate rezultă că atunci când a trecut pe lângă autovehiculul persoanei vătămate, inculpatul a lovit portiera stânga-față.
Astfel, persoana vătămată a coborât geamul de la maşină și i-a cerut explicații tatălui inculpatului despre conduita fiului, între aceștia având loc o discuție tensionată. Chiar în timpul discuţiei menţionate, inculpatul a mers în spate autovehiculului şi a început să lovească cu pumnii şi cu picioarele caroseria maşinii, respectiv partea de sus a portbagajului şi s-a urcat cu picioarele pe bara din spate a maşinii. Persoana vătămată a strigat la inculpat, moment în care acesta s-a speriat şi a fugit, la fel procedând şi părinţii acestuia. După acest moment, persoana vătămată a solicitat telefonic intervenția poliției, fiind încheiate proces-verbal de constatare şi fișa de intervenție la eveniment. Inculpatul şi părinții acestuia nu se mai aflau la faţa locului.
Când au mers în spatele maşinii pentru a verifica starea acesteia, persoana vătămată şi copiii săi au observat că stopurile erau sparte, iar caroseria din partea din spate a autoturismului era îndoită şi prezenta zgârieturi, bara din spate fiind de asemenea îndoită.

Inculpatul a fost condamnat la zece luni de închisoare pentru distrugere, suspendată sub supraveghere, și la plata a 10.000 de lei daune.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare