Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare pentru nerespectarea unui ordin de protecție emis împotriva sa la cererea soției; urmărit de Poliție, a derapat cu mașina, rupt de beat fiind, și s-a răsturnat cu automobilul într-un șanț

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 16, 2023 0 168

Un clujean a fost condamnat la închisoare pentru nerespectarea unui ordin de protecție emis împotriva sa la cererea soției; în plus, urmărit de Poliție, a derapat cu mașina, rupt de beat fiind, și s-a răsturnat cu automobilul într-un șanț.

Împotriva acestuia a fost emis un ordin de protecție în 2021, la cererea soției, prin care acestuia i s-a cerut ca timp de șase luni, din 15 martie 2021, să păstreze o distanță minimă de o sută de metri față de persoana vătămată, de locuința acesteia și de locul său de muncă, precum și interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau alt mod.

După o lună, în 18 aprilie 2021 în jurul orei 15, inculpatul a încălcat obligațiile și interdicțiile stabilite prin ordinul de protecție , deplasându-se în imediata vecinătate a casei unde locuia soția sa; aceasta a apelat numărul de urgență 112. În momentul în care organele de poliție au ajuns la fața locului, inculpatul a plecat din preajma locuinței persoanei vătămate, conducând autoturismul pe un drum comunal. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, inculpatul ajungând în localitatea Corneni din comuna Aluniș, unde a pierdut controlul vehiculului și a intrat într-un șanț.

Așa cum rezultă din Buletinul de analiză toxicologică de la dosarul penal deschis împotriva acestuia pentru încălcarea ordinului de protecție, inculpatul a avut la momentul prelevării primei mostre biologice o îmbibație de 1,79 g/l alcool pur în sânge, iar la momentul prelevării celei de a doua mostre biologice o îmbibație de 1,61 g/l alcool pur în sânge.

Inculpatul a fost condamant la un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea ordinului de protecție și la încă un an pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. Cele două au fost contopite, instanța Judecătoriei Gherla aplicând inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 1 an inchisoare la care se adaugă sporul de 4 luni închisoare, în final rezultând pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare, cu suspendare pe doi ani. Decizia a fost luată vineri 13 ianuarie și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu