Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a rupt în bătaie vecinul, i-a rupt ambele mâini pentru că nu i-a dat 30 de lei împrumut

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 16, 2022 0 348

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce și-a rupt în bătaie vecinul, i-a rupt ambele mâini pentru că nu i-a dat 30 de lei împrumut.

Faptele s-au petrecut în martie anul trecut, seara în jurul orei 23, când bărbatul a mers la un vecin și i-a cerut să-i împrumute suma de 30 de lei; acesta din urmă i-a spus însă că nu a primit pensia și astfel nu are bani pe care să îi împrumute, motiv pentru care inculpatul a plecat de la domiciliul persoanei vătămate.
După aproximativ 15 minute, inculpatul a revenit la locuința persoanei vătămate insistând ca persoana vătămată să îi împrumute suma de bani. Deoarece ușa de acces în locuință era asigurată prin interior cu un sistem de închidere, inculpatul a spart geamul de la ușă și a deblocat ușa prin interior, după care a tras-o pe persoana vătămată în curtea locuinței și aici a început să o lovească cu pumnii și cu picioarele peste cap și peste corp, motiv pentru care persoana vătămată a căzut la pământ. Mai departe, inculpatul a rupt o bucată de lemn din gardul imobilului și a lovit-o peste corp pe persoana vătămată care era căzută la pământ, iar la un moment dat inculpatul s-a dezechilibrat și a căzut și el la pământ, moment în care persoana vătămată a reușit să intre în casă și să se refugieze într-o cameră a locuinței. La scurt timp după aceasta inculpatul a plecat de la locuința persoanei vătămate.

A doua zi, în jurul orei 8 dimineața, la locuința persoanei vătămate a venit un martor în cauză, care a găsit-o în pat, într-o stare gravă, având leziuni la nivelul feței și urme de sânge pe față. Ulterior la locuința persoanei vătămate a sosit un alt martor, care a constatat că prezintă leziuni la nivelul feței, urme de sânge și nu se poate ridica din pat, fiind într-o stare gravă, și a solicitat intervenția ambulanței pentru ca persoana vătămată să fie transportată la spital.

Certificatul medico-legal emis în cauză arată că persoana vătămată prezenta leziuni la nivelul mâinilor, picioarelor, feței, fiind internat în spital mai multe zile, ambele mâini fiind imobilizate cu atele. Leziunile au necesitat pentru vindecare 45-50 de zile de îngrijiri medicale.
Inculpatul, fiind audiat, a arătat că în după-amiaza zilei de 13 martie anul trecut a mers la locuința persoanei vătămate căruia i-a cumpărat o sticlă cu pălincă la solicitarea acesteia, după care a băut pălincă cu persoana vătămată până a ajuns în stare de ebrietate după care a plecat la domiciliul său și nu își mai aduce aminte nimic, trezindu-se în dimineața zilei următoare, când a auzit sirenele ambulantei venite la locuința persoanei vătămate. Inculpatul, în vârstă de 44 de ani, este divorțat, are studii 4 clase, este fără ocupaţie şi fără loc de muncă, declarativ pensionat pe caz de boală, nu este la primul contact cu legea penală, fiind condamnat anterior pentru fapte contra patrimoniului, însă pentru acestea s-a împlinit termenul de reabilitare. De asemenea, inculpatul a fost cercetat și trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Huedin și pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Huedin, nefiind soluționat până la acest moment.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violențe și la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere; i-a fost aplicată inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1 an și 6 luni închisoare, la care au fost adăugate trei luni de închisoare, reprezentând sporul obligatoriu de o treime din cealaltă pedeapsă, reieşind o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 9 luni închisoare, cu suspendare pe trei ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare