Închide

Un clujean a ajuns după gratii, acuzat de șantaj și camătă. A împrumutat 600 de lei cu dobândă 50% lunar și a cerut 5.400 lei

Actualitate by Mihai Prodan - ian. 23, 2019 0 250

Un clujean a ajuns după gratii, acuzat de șantaj și camătă.

Un bărbat din Cluj bănuit de comiterea infracțiunilor de șantaj și camătă, fapte prevăzute de Codul penal, a fost reținut 24 de ore de polițiștii de investigații criminale și dus în fața instanței, care l-a arestat preventiv pentru 30 de zile.

E un bărbat de 47 de ani din Turda, a cărui casă a fost percheziționată de polițiști în 21 ianuarie, iar aceștia au ridicat de la locuința sa agende cu însemnări, bani, obiecte anume confecționate pentru lovire și un cartuș de pistol mitralieră, bunuri care consolidează probatoriul în cauză. „Conform investigațiilor efectuate, în luna iunie 2017, cel în cauză ar fi împrumutat 600 de lei persoanei vătămate și i-ar fi aplicat o dobândă de 50% lunar. Persoana vătămată i-ar fi returnat, până în prezent, 5400 de lei. De asemenea, în cursul lunii decembrie 2018, cel în cauză ar fi amenințat cu acte de violență aceeași persoană, pentru faptul că aceasta nu i-ar fi returnat banii împrumutați. Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 40%”, arată polițiștii care instrumentează cazul.
În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe bărbat. Ulterior, magistrații au emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Tags
author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu