Închide

Un centru cultural dedicat artelor spectacolului va fi amenajat la Cluj în locul fostei fabrici Carbochim

Economie by Actual de Cluj - mai 05, 2022 0 232

Un centru cultural dedicat artelor spectacolului va fi amenajat la Cluj în locul fostei fabrici Carbochim, locul celui mai mare proiect de regenerare urbană din România, cu buget de o jumătate de miliard de euro.

Centrul cultural va fi amenajat după ce grupul Iulius, care a cumpărat terenul și halele fabricii, a anunțat că a făcut un parteneriat cu Centrul Cultural Clujean, azi. ”Pentru prima dată în România, un proiect mixed-use de reconversie urbană include un centru cultural deschis întregii comunități”, arată grupul. ”Spațiul – concept dedicat artelor spectacolului va fi parte din proiectul dezvoltat de către grupul IULIUS pe platforma Carbochim. Cu o investiție de peste jumătate de miliard de euro, acesta este cel mai mare demers de reconversie urbană anunțat în România. Una dintre cele două clădiri de patrimoniu industrial ale sitului, hala cu arcade din anii `50, va fi astfel conservată și adusă în circuitul public, primind funcțiuni culturale”.

Hala Carbochim va fi transformată în centru cultural, urmând să găzduiască evenimente din sfera artelor spectacolului: concerte, teatru și dans contemporan, ateliere și festivaluri. Spațiile nou create vor fi gestionate de către Centrul Cultural Clujean, cu participarea unora dintre organizațiile sale membre active în domeniul artelor spectacolului, și vor rămâne în permanență accesibile comunității artistice clujene, care va putea contribui la dezvoltarea programului lor.

A doua clădire de patrimoniu industrial ce va face obiectul unei reconversii este cea administrativă, unde vor fi amenajate birouri de coworking și spații de promovare a talentelor și a inițiativelor creative locale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu