Închide

Un bărbat internat la secția Covid s-a aruncat de la etaj, la spitalul din Gherla

Din județ by Actual de Cluj - nov. 15, 2021 0 132

Un bărbat internat la secția Covid s-a aruncat de la etaj, la spitalul din Gherla

Un bărbat în vârstă a ajuns sâmbătă dimineața la spital la Cluj. Omul, aflat pentru îngrijire la spitalul din Gherla într-un salon aflat la etajul 1 al clădirii, a căzut de la etaj, arată gherlainfo.ro.

Bărbatul, un pacient în vârstă de 86 de ani, din comuna Geaca, care avea și alte afecțiuni medicale, a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și a fost internat în spitalul din Gherla cu câteva zile înainte.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02,15, acesta a căzut de pe balconul salonului aflat la etajul I al clădirii spitalului, pe o copertină și apoi pe caldarâm.

Incidentul s-a petrecut după ce asistentele de serviciu au părăsit salonul.

A intervenit un echipaj de Ambulanță, care a preluat victima. Aceasta a fost transportată la Clinica Chirurgie I Cluj-Napoca, unde a intrat în operație.

Directorul medical al Spitalului Municipal Gherla, Claudia Albăstroiu, a precizat că bărbatul respectiv a fost adus la spitalul din Gherla pe 10 noiembrie, cu saturație de oxigen de 90, a fost trecut pe tratament cu antivirale. „Totul a fost în regulă până vineri, când a prezentat o ușoară agitație, iar medicul de gardă i-a administrat un sedativ ușor, ca să nu-i afecteze respirația și saturația de oxigen. Pe la ora ora 02.10 a fost vizitat de asistente, iar după plecarea acestora, omul s-a deplasat într-un salon vecin, acolo a povestit puțin cu pacientul din camera respectivă, după care a deschis geamul și s-a aruncat peste balustradă. A căzut pe copertina dintre etaje, iar de acolo pe asfalt. A fost trimis la Cluj, cu suspiciune de traumatism cranian și toracic, acum este în stare gravă. Este posibil să fi luat decizia să se arunce în context de Covid, pot apărea tulburări psihice. Am anunțat poliția și Direcția de Sănătate Publică Cluj în legătură cu acest caz, iar la nivel de unitate s-a făcut o anchetă internă.”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu