Închide

Un bărbat de 69 de ani a hoinărit trei zile și trei nopți în vecinătatea orașului Câmpia Turzii din județul Cluj, căutându-și fratele, după ce a venit cu trenul din Dorohoi

Din județ by Actual de Cluj - apr. 28, 2021 0 178

Un bărbat de 69 de ani a hoinărit trei zile și trei nopți în vecinătatea orașului Câmpia Turzii din județul Cluj, căutându-și fratele, după ce a venit cu trenul din Dorohoi.
Povestea acestuia a fost relatată de sindicatul polițiștilor Europol, căci a fost nevoie de intervenția polițiștilor din zonă pentru a-l ajuta pe bătrân, nemâncat de trei zile. Iată ce relatează sindicatul: ”69 de ani, prin ploaie și frig, nemâncat de 3 zile, își căuta fratele. Este povestea incredibilă a unui bătrân de 69 de ani din Dorohoi, care în urma unor certuri în familie a intenționat să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de la el de peste 6 ani. Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii. S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.
Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului. Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața. L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele”.
Șeful de post din comuna Frata este cel care, cunoscând populația din zonă, a identificat fratele bătrânului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu