Închide

Un bărbat de 67 de ani din Dej a pierdut mii de dolari după ce i-a schimbat în lei la bancă

Din județ by Actual de Cluj - dec. 19, 2022 0 428

Un bărbat de 67 de ani din Dej a pierdut mii de dolari după ce ia schimbat în lei la bancă.

Diagnosticat cu o afecțiune medicală, pensionarul a mers la Banca Transilvania de pe stradă Avram Iancu pentru a-și schimba economiile în dolari. Săptămâna viitoare urma să plece în Statele Unite pentru a fi operat, având în vedere că mulți ani a locuit acolo.

A schimbat suma de 5000 $, iar tot ce își mai amintește este că a pus banii în buzunarul interior al hainei, iar mai apoi a părăsit unitatea bancară. Când a ajuns acasă și-a dat seama că banii îi lipsesc, dar nu își explică locul în care i-ar fi pierdut. Bărbatul a mers și la poliție, iar oamenii legii urmează să facă cercetări pentru a reface traseul acestuia cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș. Fiind o problemă urgentă, omul face apel la cei care au găsit banii sau care au informații despre acest lucru, oferind chiar și o recompensă, relatează dejeanul.ro.

Legea prevede chiar și închisoare pentru cei care nu predau un bun găsit în termen de 10 zile. Astfel, potrivit art. 243 din Codul Penal, “faptă de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Banii pot fi returnați atât la sediul poliției Dej sau direct proprietarului, care poate fi contactat la numărul de telefon 0764229886.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu