Închide

Un avocat stagiar din Cluj a fost șantajat cu mii de euro după ce a trimis o serie de fotografii intime către doi șarlatani, online, crezând că ar conversa cu o femeie

Actualitate by Actual de Cluj - feb. 03, 2024 0 278

Un avocat stagiar din Cluj a fost șantajat cu mii de euro după ce a trimis o serie de fotografii intime către doi șarlatani, online, crezând că ar conversa cu o femeie.

Victima e avocat stagiar la Cluj și a căzut victimă unei scheme de șantaj săvârșită de doi inculpați, soț și soție. Aceștia din urmă și-au făcut un cont fals pe un site de dating iar în 10 mai anul trecut victima, accesând site-ul, a inițiat o conversație cu contul creat de către cei doi crezând că abordează o femeie. În scurt timp inculpații, sub masca acestui cont fals, i-au propus să facă schimb de numere de telefon și să continue conversația pe WhatsApp, victima fiind de acord, după care i-au propus victimei să facă schimb de fotografii intime, sens în care i-au trimis mai multe fotografii cu o femeie, găsite pe Internet, victima fiind convinsă că poartă conversații cu persoana care apare în acele fotografii intime. Inculpații i-au solicitat persoanei vătămate să le trimită și ea fotografii intime, iar victima a acceptat solicitarea și le-a trimis inculpaților mai multe fotografii în care apare dezbrăcat, inclusiv fotografii cu organul genital. În plus, fiind convins că poartă conversații cu o femeie, victima a început să le povestească celor doi inculpați o serie de aspecte din viața sa intimă.

La scurt timp după ce au obținut fotografiile intime de la persoana vătămată, cei doi escroci au început să îi ceară victimei diferite sume de bani amenințând-o că în cazul în care nu va plăti sumele de bani vor posta în mediul online fotografiile în ipostaze compromițătoare. Mai mult, cei doi, în mod repetat, prin mesaje scrise și audio, au amenințat-o pe persoana vătămată că vor afișa la biroul de avocat al acestuia fotografiile intime primite. De asemenea, în aceeași perioadă, cei doi inculpați au amenințat-o pe persoana vătămată să o vor contacta pe mama sa și îi vor comunica acesteia fotografiile intime. Toate aceste amenințări i-au provocat persoanei vătămate o stare de temere și au determinat-o să le transfere inculpaților sumele de bani solicitate. Astfel, timp de mai bine de o lună acesta a efectuat nu mai puțin de 21 de transferuri bancare prin care a plătit, la solicitarea celor doi inculpați, diferite sume de bani, cuprinse între 180 și 25.500 de lei, în total 76.873 lei, adică peste 15.000 de euro.

În toată această perioadă persoana vătămată a bloca numerele de telefon de pe care era contactată de către cei doi, dar de fiecare dată era contactat din nou de pe un număr nou, în această perioadă fiind contactat atât prin mesaje pe aplicația Whatsapp cât și prin apel de pe aproximativ 20-30 de numere noi. Cei doi au scos banii folosindu-se de două femei din anturajul lor, cărora le-au virat banii în cont iar acestea au scos bani lichizi de la bancomat, după care i i-au predat. Cei doi inculpați nu au loc de muncă și nici alte venituri.

Ieri instanța Judecătoriei Cluj-Napoca l-a condamnat pe bărbat la trei ani de închisoare pentru șantaj, în regim de detenție căci e la a doua întâlnire cu legea penală după ce prima dată primise o condamnare cu suspendare, iar femeia a scăpat cu suspendare, căci e gravidă, dar aceasta a fost arestată preventiv din 2 august până în 6 decembrie, ”perioadă de timp în care a putut conştientiza gravitatea faptei sale, conştientizare care să o oprească în a mai săvârşi fapte ilicite” după cum a apreciat instanța în decizia de condamnare. Inculpatul se află în arest preventiv din august până în prezent. În plus cei doi au fost condamnați la plata sumei de 71.000 lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale, și la plata cheltuielilor de judecată – 1.580,8 lei fiecare. Decizia a fost luată ieri de instanța Judecătoriei Cluj-Napoca și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu