Închide

Un antrenor din NBA vine să ajute Naționala României de baschet pentru Campionatul European

Sport by Catalin Suciu - iun. 13, 2017 0 442

Echipa națională de baschet masculin a României are mai puțin de trei luni până la debutul celei mai importante competiții la care a participat în ultimii 30 de ani, FIBA EuroBasket.

„Vulturii” încep din data de 15 iunie pregătirile pentru marea competiție europeană de la Cluj-Napoca, unde vor evolua, incepand cu data de 1 septembrie, în cadrul Grupei C, împotriva galonatelor reprezentative ale Spaniei, Croației, Cehiei, Ungariei și Muntenegru.

„Din dorința de a întări staff-ul tehnic coordonat de antrenorul principal Marcel Țenter, Federația Română de Baschet vă informează ca a ajuns la un acord cu un tehnician din NBA, Scott Simpson, care va ocupa funcția de consultant în strategie și analiză”, anunță Federația.

Simpson a fost recomandat de vicepresedintele FR Baschet, Gheorghe Mureșan, singurul român care a evoluat în campionatul profesionist nord-american facilitând și semnarea contractului valabil până la finele FIBA EuroBasket 2017.

Astfel, conform înțelegerii, la inceputul lunii viitoare, Scott Simpson se va alătura staff-ului tricolor și va ocupa până la finalul întrecerii continentale funcția de consultant de strategie și analiză.

Cine este Scott Simpson?

Americanul în vârstă de 36 de ani face parte din 2014 din staff-ul grupării New York Knicks din NBA, acolo unde ocupa funcția de “Advance Scout”.  Înainte de aceasta, a activat vreme de 5 sezoane la o altă echipă din NBA, Oklahoma City Thunder. Aici, Scott Simpson a ocupat diferite funcții, de la coordonator video până la cea de scouter, dar a avut și un rol determinant în programe de dezvoltare baschetbalistică a jucătorilor de la Thunder. A facut parte din staff-ul lui Thunder în 2012, atunci când echipa a câștigat Conferința de Vest din NBA. În 2012, 2013 și 2014 a fost antrenor secund al celor de la Thunder în NBA Summer League.
Înainte de a ajunge la Oklahoma, Simpson a lucrat doi ani la o altă echipă din NBA, Houston Rockets. Aici a ocupat funcția de Basketball Operations Assistant, lucrând zilnic cu staff-ul tehnic al echipei și elaborând rapoarte, analize și statistici înainte și după meciuri.
Din 2013, Scott Simpson face parte și din staff-ul echipei naționale masculine a Statelor Unite, ocupând funcția de Advance Scout. Simpson a fost în staff-ul tehnic al USA Basketball atât în 2014, atunci când americanii au câștigat Cupa Mondială, precum și anul trecut, când naționala de peste Ocean a cucerit aurul olimpic la JO de la Rio de Janeiro.

 

Staff-ul tehnic complet cu care naționala de baschet masculin a Romaniei va debuta la FIBA EuroBasket 2017:
Antrenor principal MARCEL ȚENTER
Antrenor secund MILORAD PEROVIC
Consultant în strategie și analiză SCOTT SIMPSON
Scouter RADU CHEREGI
Pregatire fizică MARKO STOJANOVIC
Pregătire mentală DRAGAN MILISAVLJEVIC
Medic RAZVAN MELINTE
Kinetoterapeut ADRIAN RESTEMAN
Maseur NICOLAE NITA
Antrenor coordonator CONSTANTIN IOAN
Manager MARIUS TOMA

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.