Închide

Un ansamblu folcloric din Cluj reprezintă România la un târg din Berlin

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 17, 2019 0 767

Un ansamblu folcloric din Cluj reprezintă România la un târg din Berlin.

E vorba de ansamblul folcloric studențesc „Mugurelul” al universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, ivnitat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să reprezinte România la Expoziţia Internaţională „Săptămâna Verde 2019”, din Berlin, care începe azi și durează până în 27 ianuarie.  Programul artistic include dansuri tradiţionale din mai multe zone ale ţării, între care Valea Someşului, Câmpia Transilvaniei, Dealurile Clujului şi Dejului, Sălaj-Depresiunea Almaş-Agrij, Podişul Secaşelor, Valea Arieşului, Valea Mureşului, Târnave, Sibiu şi din Moldova, plus melodii și cântece tradiționale din repertoriul național susținute de orchestra ansamblului.

Ansamblul Folcloric Studenţesc „Mugurelul” împlinește în acest an o jumătate de secol de activitate. Expoziția pentru industrie alimentară, agricultură și horticultură „Săptămâna Verde” din Berlin se află la a 84-a ediție.

Târgul Săptămâna Verde este un eveniment destinat sectorului agricol și industriei alimentare și găzduiește și Forumul Mondial al Miniștrilor Agriculturii, întâlniri la nivel de experți pe domenii de interes, dar și reuniuni ale mediului de afaceri. La ediția de anul trecut, spune MADR, numărul participanților a ajuns la 400.000. România participă cu pavilion național la acest eveniment din 2013.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu