Închide

Un alt lider din PNL atacă PSD, partenerul de coaliție al liberalilor

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - nov. 19, 2023 0 252

Prim vicepreședintele PNL Dan Motreanu lansează un nou atac la adresa partenerului de coaliție, PSD, și inclusiv o amenințare președintelui liberal Nicolae Ciucă, căruia îi transmite că va trebui să fie răspunzător pentru rezultatele de la alegerile din 2024.

„Dacă Ciucă nu își atinge țintele electorale la europarlamentarele din 2024 trebuie să plece. Toți președinții de organizații politice, de partide, sunt în aceeași situație ca și domnul Ciucă. Toți, daca nu își vor atinge ținta electorală, toți vor trebui sa plece, fie că vorbim de Ciolacu, Drulă, după europarlamentare”, a spus Dan Motreanu în emisiune la DigiTV, știut fiind faptul că el face echipă cu cel de-al doilea prim-vicepreședintele liberal și eurodeputat, Rareș Bogdan, care a declarat recent că detestă coaliția cu PSD.

Când a fost chestionat dacă este adevărat ca liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu îi mai dorește pe el și pe Rareș Bogdan la negocierile din interiorul coaliției, Dan Motreanu a răspuns: „Dar nu e coaliția dintre Nicu și Marcel, ci dintre PSD și PNL”.

Motreanu a continuat atacul la adresa lui Ciolacu, spunând că acesta „încearcă să ia pe cont propriu guvernarea, parcă-i un fel de Ilie Moromete care trebuie să-și impună punctul de vedere”. În opinia lui Motreanu, liberalii trebuie „să fie atenți și să răspundă pe măsură”.

„Trebuie o fermitate mai mare din partea PNL”, a mai adăugat Motreanu, sugerând că liberalii își permit să fie fermi pentru că nu doar ei sunt cei care n-au soluții pentru un alt parteneriat de guvernare: „Nici PSD n-are multe variante și e legat să stea în coaliție și să accepte concesii”. Motreanu a mai precizat că de-a lungul timpului a fost propus ca șef al partidului: „dar prefer să mă ocup de strategii politice, organizare, fac parte dintr o echipă”, a completat el.

Nemulțumirile unora dintre liberali referitor la maniera în care PSD își impune programul de guvernare au fost expuse public în ultimele zile, mai ales după ce noua lege a pensiilor a fost adoptată de Senat. În special prim-vicepreședintele Rareș Bogdan s-a arătat cel mai vehement, declarând că dacă ar fi după el ar prefera ca parteneriatul cu PSD să se rupă de mâine, sugerând că social-democrații și-au asumat majorarea pensiilor fără a avea soluții pentru creșterea veniturilor la buget. Marcel Ciolacu n-a rămas indiferent, etichetându-l pe Rareș Bogdan „mitocan” pentru că participă la întrunirile din coaliția guvernamentală, când sunt dezbătute problemele administrative, și nu comentează nimic, pentru ca mai apoi să meargă la televizor și să atace coaliția. Ciolacu a spus că-i va cere lui Nicolae Ciucă să impună o disciplină mai mare astfel încât reprezentanții PNL să nu mai atace coaliția. Nicolae Ciucă a dat ulterior asigurări că nu se pune problema să se rupă coaliția cu PSD.

„Tocmai am vorbit de seriozitatea actului de guvernare. Actul de guvernare e între două partide, PSD și PNL, ca atare ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității coaliției și a guvernării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o astfel de situație apar efecte pe care nu le putem controla nici unul dintre noi”, declara joi Ciucă la sediul PNL. „E absolut obligatoriu să înțelegem că ne-am asumat acest construct politic, apăi mergem cu el mai departe”, a mai spus Ciucă.

Întrebat de reporteri dacă a vorbit cu președintele Iohannis despre schimburile de replici dintre lideri ai PSD și PNL, Ciucă a spus că ”tocmai președintele a asigurat constituirea acestei coaliții pentru a asigura guvernarea”.

surssă foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu