Închide

Umbrărescu, „absent nemotivat” de pe șantiere: Compania de Drumuri așteaptă ca UMB să revină săptămâna viitoare pe șantierul Autostrăzii Transilvania

EconomieTop News by Actual de Cluj - iul. 15, 2022 0 316

UMB, cel mai mare constructor de infrastructură rutieră din România, este așteptat să revină pe șantierul Autostrăzii Transilvania din Cluj de săptămâna viitoare, după ce Guvernul a dat Ordonanța care permite suplimentarea contractelor pentru a acoperi creșterea prețurilor la materialele de construcții, a anunțat la TVR Info Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri (CNAIR). Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu a oprit lucrările pe Autostrada Transilvania (singurul șantier din PNRR) din 11 iulie, solicitând aplicarea formulei polinomiale care permite ajustarea contractelor cu până la 40% pentru a acoperi creșterea prețurilor la cele mai importante zece materiale necesare pe șantiere.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri a dat și exemplul contractelor la fier beton, material esențial pe șantierele de autostradă. „Sunt două tipuri de șantiere. Cele două șantiere ale UMB pe Autostrada Transilvania (n.r Nădășelu-Zimbor), aproximativ 30 de kilometri pe care constructorul a spus că își suspendă temporar activitatea. Noi îl considerăm absent nemotivat. El a spus că suspendă șantierele până când Guvernul aprobă Ordonanța de Urgență care corectează OUG 64/2022. Deci, așteptăm ca de luni UMB-ul să revină pe cele două șantiere. Trebuie să spun că pe alte șantiere, aproximativ 63 de kilometri, au continuat lucrările. Al doilea tip de șantier este cel unde constructorul, în acest caz Tirrena Scavi (Italia) are probleme istorice. Au fost agravate acum de această situație (n.r creșterea prețurilor) și vin din trecut, din lipsa fondurilor și, credem noi, lipsa de preocupare de a-și găsi aceste fonduri. Să vă dau un exemplu: dacă faci un contract pentru fier beton, acesta este valabil pentru 4 ore, au cantități limitate. Dacă în patru ore nu faci plata atunci crește prețul”, a explicat purtătorul de cuvânt al CNAIR, conform economedia.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare