Închide

UE dă un sfert de milion de euro pentru 4 firme de IT din Ardealul de Nord, 3 sunt din Cluj

EconomieIT by Actual de Cluj - dec. 15, 2020 0 505

Trei dintre cele patru IMM-uri din nord-vestul României care primesc finanțare de un sfert de milion de euro de la Transilvania IT Cluster sunt înregistrate în Cluj-Napoca.

Un număr de patru întreprinderi din domeniul IT din regiunea de dezvoltare Nord-Vest a României au obținut fiecare o finanțare de 60.000 de euro pentru a-și dezvolta propriile soluții inovative prin participarea la primul apel deschis în cadrul unui proiect gestionat în România de Transilvania Digital Innovation Hub, centrul de inovare digitală orchestrat de Transilvania IT Cluster.

Proiectul BOWI, finanțat de către Comisia Europeană prin programul Orizont 2020 a ales câte patru IMM-uri din șase regiuni diferite ale UE pentru a beneficia de experimente de transfer tehnologic pentru o perioadă de zece luni, începând cu luna ianuarie a anului 2021. În total, au fost depuse 79 de aplicații din Letonia, Trøndelag – regiune din Norvegia, Małopolskie din Polonia, Nord Vest din România, Jihozápad din Republica Cehă și regiunea Yugozapaden din Bulgaria. Scopul experimentelor este de a ajuta companiile să experimenteze tehnologii digitale noi și să ajungă la piețe noi, dar și să extindă și să crească nivelul de inovație digitală al regiunii lor.

Dintre cei 17 aplicanți din România, au fost selectate companiile Rofinntech 3D, SC Stressless, RF Meters și Solistron, primele trei înregistrate în Cluj-Napoca și a patra din Oradea, care au reușit să obțină finanțare și suport din partea Transilvania Digital Innovation Hub și a partenerilor din proiect în dezvoltarea soluțiilor inovative propuse.

Criteriul principal de selecție a acestor companii este caracterul inovator al proiectelor propuse. Astfel, Rofinntech 3D a dezvoltat și validat tehnologiile de Inteligență Artificială necesare pentru a construi o aplicație capabilă să redea automat dispunerea mobilierului în imagini 2D ale camerelor goale, adică o montare virtuală a acestora. Stressless folosește Machine learning pentru reglarea emoțiilor la copiii afectați de o serie de condiții psihologice ca ADHD sau autism. RF Meters urmărește să dezvolte, cu tehnologii inovatoare, măsurarea inteligentă a consumului de energie. În fine, Solistron a creat un asistent pentru modelare inteligentă a imprimării 3D.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu