Închide

„U”, învinsă dramatic în finala Cupei României, după lovituri de departajare. Sabău ezită să anunțe dacă rămâne

SportTop News by Actual de Cluj - mai 25, 2023 1 388

Sepsi Sfântu Gheorghe a câştigat, miercuri seară, Cupa României,  învingând pe U Cluj la lovituri de departajare.

Peste 8000 de clujeni au fost la Sibiu, locul de disputare al finalei, iar atmosfera a fost la înălțime.

Startul a fost dominat de deţinătoarea trofeului, Sepsi, dar clujenii şi-au revenit repede, iar Thiam l-a pus la încercare pe Niczuly în minutul 25, când portarul covăsnenilor a respins în bară șutul  franncezului. Alb-negrii au mai trimis o dată în bară, în minutul 33, prin Dan Nistor, însă ultima ocazie importantă a primei părţi a fost şutul din întoarcere al lui Safranko, scos excelent de Gorcea, în minutul 45+1.

În partea secundă Gorcea a fost protagonistul unei faze controversate, la care VAR-ul nu s-a sesizat: corner de pe dreapta executat de Jonathan Rodriguez, lovitură de cap Safranko şi Gorcea a prins balonul pe linia porţii, deşi jucătorii lui Sepsi au acuzat că portarul clujean a depăşit linia porţii.

În prelungiri, în minutul 102, Tescan a scăpat singur cu Niczuly, dar a şutat slab şi portarul lui Sepsi a respins, iar finala a fost decisă la lovituri de departajare.

Sepsi s-a impus, în cele din urmă cu 5-4, după ce portarul Niczuly a respins penaltiul decisiv, executat de Martic. La loviturile de la 11 metri au marcat Roland Varga, Tudorie, Ion Gheorghe, M. Ştefănescu şi Mark Tamas (Sepsi), respectiv Chipciu, Bic, Tescan şi Nistor (U Cluj). Au ratat Jonathan Rodriguez şi Aganovic pentru Sepsi, în timp ce de la U Cluj au ratat Ely Fernandes, Jose Gomes şi Martic.

„Mi-aș fi dorit foarte mult să câștigăm, pentru acești jucători. Am un respect deosebit pentru ei. Am pregătit foarte bine jocul, i-am blocat bine și am plecat excelent pe contraatac.

Am dominat jocul și am avut ocazii importante. Îmi pare rău pentru acești fani minunați. Îmi dau seama ce ar fi însemnat pentru ei câștigarea trofeului. Simțeam că puteam câștiga, că e momentul nostru. Am arătat bine. E păcat, dar suporterii pot fi mândri”, a spus Ioan Ovidiu Sabău

Întrebat despre ce va urma pentru el și U Cluj, Sabău a declarat că: „Urmează vacanța. Acum e prea devreme să vorbim de ce va fi de mâine. Am nevoie de 2-3 zile libere pentru că am fost foarte afectat”.

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly – D. Ciobotariu, Bălașa, Ninaj, Dumitrescu – C. Matei, N.Păun, J.Rodriguez, Ștefănescu – Rondon, Safranko

Rezerve: Began, M. Tamas, I, Gheorghe, Tudorie, Junior, Ispas, Aganovic, Dimitrov, Varga

Antrenor: Cristiano Bergodi

U Cluj: Gorcea – Martic, Miron, Pițian, Chipciu – G.Simion – D. Nistor, Remacle, I.Filip, Bic – Thiam

Rezerve: Iliev, I. Stoica, Tescan, F.Ilie, Gomes, Goranov, Oancea, R.Pires, Ely Fernandes

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Un comentariu

Scrie un comentariu