Închide

U Cluj, primele transferuri ale iernii

Sport by Actual de Cluj - ian. 08, 2021 0 208

”U” Cluj a oficializat transferului lui Ntonalnto Atska (23 de ani), albanezul-grec de la Poli Iași, iar a doua mutare din această iarnă vine tot de la echipa lui Daniel Pancu.

Lucas Chacana (27 de ani) mijlocașul argentinian de bandă, folosit în doar 5 partide în acest sezon de echipa din Liga 1 (doar 140 de minute), va ajunge duminică la Cluj-Napoca.

”O să vină. Erau niște discuții astăzi de semnat contractul, de semnat niște documente, de predat echipamente, apartamente ce mai era. Probabil duminică va fi și el aici. Negocierile cu jucători liberi sunt groaznice în perioada asta. Prețurile au luat-o razna și este important să luăm deciziile cele mai bune pentru echipă, nu să fim hazardați. Din punctul meu de vedere, cred că schimbări masive în lot nu aduc lucruri bune. Omogenitatea, continuitatea ar fi lucruri mai bune pentru noi. Sigur, sunt poziții unde este nevoie de îmbunătățire sau de concurență mai bună, dar trebuie să găsim cele mai bune soluții, nu să îi schimbăm din nou în vară. Căutăm să avem un profil asemănător între jucători”, a povestit Costel Enache.

U Cluj l-a mai transferat pe fotbalistul albanez cu cetățenie greacă Ntonalnto Atska, ce joacă pe poziția de mijlocaș defensiv, însă poate fi utilizat și într-o zonă mai ofensivă. În vârstă de 23 de ani, Ntonalnto Atska a făcut primii pași în fotbal la echipa greacă AO Simantron, după care a trecut la Ethnikos Filippiadas.

În vara anului 2017, noul jucător al Universității a avut primul contact cu fotbalul profesionist, prin transferul la AE Karaiskakis, echipă din al doilea eșalon fotbalistic grecesc. El a schimbat după un an țara și a ajuns la KF Luftëtari, în Albania. Pentru „bluzinjtë”, Ntonalnto a bifat 41 de apariții în campionatul intern pe parcursul a două sezoane. A înscris un gol și a contribuit decisiv la alte două reușite. În stagiunea 2018-2019, acesta a debutat și în competițiile europene, în remiza de pe teren propriu a albanezilor, 3-3 cu Entspils, meci din primul tur din preliminariile Europa League.

Înaintea startului actualei ediții de campionat, Ntonalnto Atska a făcut un pas în cariera sa și a ajuns în România, la Politehnica Iași. A strâns opt prezențe în Liga 1.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare