Închide

„U” Cluj, în semifinalele Cupei României! „Șepcile roșii” se vor lupta cu UTA, acasă, pentru un loc în ultimul act

Sport by Catalin Suciu - apr. 05, 2023 0 303

Universitatea Cluj a câștigat cu Hermannstadt, în deplasare, scor 2-1 și s-a calificat în semifinalele Cupei României, unde o va întâlni pe UTA Arad.

În cealaltă semifinală se vor întâlni câștigătoarele meciurilor Sepsi – CS Mioveni și CFR Cluj – FC Argeș

Preocupați mai degrabă cu superliga, unde se luptă să scape de emoțiile retrogradării, studenții n-au dezamăgit nici în Cupa României. Clujenii au fost conduși în prima repriză, după golul semnat de Alhassan înainte de pauză.

Sabău a mutat inspirat, iar schimbările aveau să schimbe total soarta partidei. Introdus în partea secundă, Chipiciu a dat tonul revenirii, după o pătrundere din banda stângă finalizată cu o execuție frumoasă în plasă (51).

Universitatea a continuat să preseze, iar insistențele au fost răsplătite. Thiam, cel mai bun om al Universității din tot campionatul, a mai bifat o reușită, ajungând la 9 goluri înscrise în România. Francezul a primit o pasă în centru, s-a distrat cu fundașii Sibiului și a tras puternic pentru 2-1.

Universitatea s-a calificat în semifinalele Cupei României. La fel sferturile, și semifinalele se vor juca într-o singură manșă. U Cluj va fi gazdă cu UTA și are o șansă importantă să ajungă în ultimul act, acolo unde ar putea da chiar peste marea rivală CFR Cluj.

În cealaltă semifinală se vor întâlni câștigătoarele meciurilor Sepsi – CS Mioveni și CFR Cluj – FC Argeș

Hermannstadt – U Cluj 1-2

Hermannstadt: Muțiu – Butean Ene Stoica Opruț – Petrescu, Mino, Biceanu, Oroian – Alhassan, Babic

Rezerve: Letica, Antoche, Issah, Medina, Iancu, Bărbuț, Limaj, Iancu, Paraschiv

Antrenor: Marius Măldărășanu

Universitatea Cluj: Iliev – Oancea, Ilie, Ispas, Goranov – Haită, Remacle, Simion, Nistor – Tescan, Gomes

Rezerve: Gorcea, Miron, Chipciu, Filip, Martic, Bic, Stoica, Thiam, Fulop

Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.