Închide

U BT învinge CSU Oradea la un punct diferență, într-un meci între agonie și extaz

Sport by Actual de Cluj - dec. 02, 2017 0 405

U BT învinge azi pe teren propriu CSM CSU Oradea, dar nu fără emoții: la un singur punct diferență, 83-82.

U BT a controlat jocul pe tot parcursul său, dar oaspeții au dominat terenul în ultimele minute și au reușit să acopere un deficit de aproape 20 de puncte, ba a fost pe punctul de a câștiga meciul. „Ne-am făcut viața grea”, a spus după meci antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan. „Greșelile pe care le-am făcut în sfertul al patrulea, mai ales în a doua jumătate, trebuie să le analizăm, însă eu cred că au fost în primul rând greșeli mentale, nu au fost din punct de vedere fizic sau tehnic. Ne-am văzut la peste 15 puncte și ne-am considerat deja învingători, iar cu o echipă ca Oradea nu te poți considera niciodată învingător. Este bine, însă, că am câștigat, e un derby al României pe care l-am adjudecat”.

Cronica meciului „între agonie și extaz”e pe site-ul oficial al clujenilor,:

U-Banca Transilvania a câștigat meciul din cadrul etapei a 7-a a Ligii Naționale, pe teren propriu cu CSM CSU Oradea. Jocul a fost unul controlat autoritar pe alocuri de echipa noastră, însă dominat în ultimele minute de oaspeți, careu au anulat un deficit de aproape 20 de puncte. U-Banca Transilvania a câștigat meciul din cadrul etapei a 7-a a Ligii Naționale, pe teren propriu cu CSM CSU Oradea. Jocul a fost unul controlat autoritar pe alocuri de echipa noastră, însă dominat în ultimele minute de oaspeți, careu au anulat un deficit de aproape 20 de puncte.
Începutul meciului a aparținut celor doi coordonatori de joc, în primele minute mai toate punctele înregistrate de cele două formații avându-i ori la serviciu, ori la finalizare pe Giordan Watson și, respectiv, Obbie Trotter.
Nivelul de agresivitate în defensivă al celor două echipe a crescut în a doua jumătate a perioadei, însă acest lucru nu a limitat reușitele, ba dimpotrivă, multe din ele au fost cu aruncare suplimentară.
În ultimele două minute ale secvenței a intrat pe parchet și noul pivot al U-Banca Transilvania, Adomas Drungilas, care și-a făcut repede simțită prezența mai ales la recuperare, culegând două mingi sub panoul advers.
Tot lituanianul a fost omul primelor minute ale sfertului secund, acesta reușind două coșuri de efect, alături de câteva mingi recuperate de sub propriul panou. La celălalt capăt al terenului, însă, două aruncări de la distanță ale lui Milosevic din fața lui Török l-au forțat pe Silvășan să ceară timp de odihnă, pentru a schimba registrul defensiv.
Lucrurile au funcționat, defensiva noastră a interceptat două mingi și Kromah nu s-a sfiit să condimenteze meciul cu două dunk-uri spectaculoase, care au provocat rapid reacția lui Cristian Achim, acesta cerând timp de odihnă (41-36, min. 16). Bihorenii au egalat imediat, însă până la pauză s-a înregistrat un run de 11-1, care a trimis echipele la vestiare diferențiate de zece puncte, scor 52-42, grație mai ales celor două reușite de la distanță semnate Kromah și Gray.
Prima repriză consemna în statistici o dominare la capitolul recuperări destul de rar întâlnită la echipa noastră în acest sezon: 21-13 (dintre care 8-4 ofensive), dar și un raport net favorabil al paselor decisive, 15-10. De remarcat, de asemenea, procentajele excelente de la distanță ale ambelor echipe: 4/8 pentru U-Banca Transilvania și 7/16 pentru CSM CSU Oradea.
La reluarea jocului, diferența a crescut rapid mai ales datorită apetitului ofensiv al cuplului Watson – Kromah, ajungând la 19 puncte (63-44, min. 23). Au urmat, însă, patru atacuri consecutive ratate, iar orădenii și-au menținut aprinse speranțele revenind la doar 11 puncte în spate, moment bun de cerut timp de odihnă pentru banca noastră (63-52, min. 26). Până la finalul perioadei, diferența a mai crescut puțin, iar ultimul sfert era abordat la adăpostul destul de consistent al scorului: 70-56.
Török înscrie de la distanță în debutul sfertului decisiv și părea că nimic nu mai poate să schimbe soarta meciului. A urmat o secetă inexplicabilă, iar bihorenii au strâns scorul la un mult mai periculos 73-62, iar Silvășan solicita timp de odihnă. Tot oaspeții au fost la cârma jocului în minutele următoare și au mai pus un run de 8-3 în următoarele patru minute de joc (76-70).
Până la următorul timeout cerut de Silvășan, Oradea era deja la o posesie (78-76, min. 38). Marșul spre coșul nostru al bihorenilor nu s-a oprit, scorul devenind 79-79 cu un minut rămas de joc. Gajovic a fost precis de la libere și oaspeții erau la conducere, însă Giordan Watson nu a depus armele, a pătruns incredibil prin toată defensiva oaspeților și a înscris pentru a egala situația la 81, cu 21 de secunde de joc.
Cristian Achim a cerut timp de odihnă pentru a repune de la mijloc, Kromah este la un pas de intercepție, însă până la urmă orădenii ajung sub panoul nostru și Milosevic este trimis la linia de libere, de unde ratează o aruncare. În ultimele secunde, Watson sparge din nou defensiva oaspeților și înscrie cu un efort remarcabil și U-Banca Transilvania își păstrează invincibilitatea pe teren propriu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags