Închide

U-BT Cluj, în fața unei confruntări istorice. Borna impresionantă atinsă de clujeni la prima participare în Liga Campionilor

Sport by Actual de Cluj - dec. 22, 2021 0 124

U-Banca Transilvania are miercuri, 22 decembrie, o partidă deosebit de importantă în Basketball Champions League. Clujenii pot încheia grupa G pe primul loc în cazul în care vor obține o victorie la Istanbul, în confruntarea cu Darüssafaka. Meciul se va desfășura la ora 19:00 și va fi transmisă în direct pe Look Sport.

După succesul cu Brindisi de săptămâna trecută, jucătorii lui U-BT au șansa să izbutească o performanță istorică. Practic, Richard și compania pot trece cu brio de grupe în cazul unui rezultat pozitiv. E bine de menționat că Universitatea e la prima participare în grupele Ligii Campionilor.

În eventualitatea unei nedorite înfrângeri, formația alb-negrilor se va clasa pe locul doi și va disputa o serie de Play-In împotriva locului trei din grupa H. Bătălia este acerbă în respectiva grupă, astfel că am putea da peste Beşiktaş Istanbul, Lietuvos Rytas Vilnius sau EWE Baskets Oldenburg. Câștigătoarea seriei va ajunge în Top 16.

Aruncând o privire peste clasamentul grupei G, U-Banca Transilvania a acumulat patru victorii și o înfrângere, pentru un total de 9 puncte. Hapoel Holon se află pe doi, înregistrând trei succese și două eșecuri, cu 8 puncte. Darüssafaka este pe trei, câștigând două partide și pierzând alte trei.

U-Banca Transilvania a impresionat în actuala stagiune și conduce detașat și Liga Națională. Trupa ardeleană a avut parte de o partidă dificilă sâmbătă, pe teren propriu, în compania celor de la FC Argeș Pitești. A fost 78-74 în favoarea transilvănenilor, care au 11 jocuri fără înfrângere în campionat. În schimb, Darüssafaka, ocupanta locului patru în Turcia, a cedat surprinzător întâlnirea cu Merkezefendi, scor 74-69. Prin cele 20 de puncte, Wayne McCullough a fost cel mai bun marcator al adversarilor noștri. Troy Caupain a izbutit 15 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

Pe de altă parte, cel mai bun marcator al turcilor în Basketball Champions League este Gabriel Olaseni, autorul unor medii de 13.8 puncte, 6.4 recuperări și 0.4 pase decisive. La rândul său, Caupain are statistici de 12.0 puncte, 4.2 recuperări și 4.0 pase decisive. Din tabăra U-Banca Transilvania, principalul remarcat este Patrick Richard, care a strâns medii de 18.2 puncte, 5.4 recuperări și 4.4 pase decisive.

În disputa tur, desfășurată la Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania s-a impus cu 66-60.

Mihai Silvășan, antrenor U-Banca Transilvania

„Urmează un meci extrem de important pentru noi. Ne-am pus într-o situație favorabilă, în sensul că lucrurile se află în mâinile noastre. Dacă mergem acolo, facem un joc bun și câștigăm, vom avea calificarea asigurată. Nu va mai trebui să jucăm niciun meci în plus. Acesta este scopul, dar va fi extrem de greu. Ei sunt o echipă bună, se află pe locul patru în campionatul Turciei, ceea ce spune multe despre valoarea lor. Își doresc să câștige, deci va trebui să facem un meci foarte bun din toate punctele de vedere. Sper să fim 100% apți atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere mental și să luptăm pentru fiecare posesie. Îmi doream să ajungem în acest punct, nu știu neapărat dacă mă și așteptam la așa ceva. E ușor să visezi și să spui că vrei să te califici. Nu am abordat așa problema. Începând cu prima partidă din calificări am luat-o pas cu pas. Mi-am dorit să evoluăm bine și să fim concentrați în permanență. Așa se va întâmpla și acum. Va trebui să fim concentrați pe fiecare minge. Nu ne gândim la calificare, nu mergem extraordinar de entuziasmați. Trebuie să știm cum să abordăm meciul. Vom reuși să ne impunem dacă vom fi focusați în permanență. Suntem doar la jumătatea sezonului, mai este mult până departe. Încă nu am reușit să câștigăm nimic, nici nu am ieșit din grupă. Lucrurile arată bine, pozitiv, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ.”

foto: u-bt/facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu