Închide

„U” BT a fost eliminată din Liga Campionilor.Va continua într-o altă competiție europeană

Sport by Catalin Suciu - sept. 28, 2017 0 227

U-Banca Transilvania a pierdut marți seara returul cu MHP Riesen Ludwigsburg și, totodată, calificarea în turul al treilea preliminar al Basketball Champions League, clujenii urmând să continue campania europeană în FIBA Europe Cup.

Meciul de marți seara a început cum nu se putea mai prost pentru băieții lui Mihai Silvășan. Germanii au intrat în teren cu un tupeu de zile mari, au pus agresivitate în fiecare pas făcut pe parchetul Polivalentei și s-au bătut pentru fiecare minge, sufocând construcția echipei noastre. Au rezultat multe mingi pierdute (nouă în primele zece minute!), aruncări în criză de timp sau de spațiu cu procentaje, evident, slabe și parcă și norocul era de partea oaspeților, cărora și cele mai hazardate șuturi le-au intrat. Primul sfert s-a încheiat cu un halucinant scor 9-27, făcând mulți suporteri să se întrebe dacă mai este posibilă o revenire, a anunțat site-ul oficial al clubului.

Și primele minute ale sfertului secund au decurs parcă la fel, însă defensiva noastră a început să fie mai arțăgoasă, să iasă mai mult spre adversar, să încerce să pună jucătorii oaspeți să ia decizii într-o fracțiune de secundă, lucru care i-a incomodat vizibil. Încet-încet, și atacul a început să meargă, ba chiar și câteva aruncări de la distanță iar ecartul a scăzut de la 21 de puncte sub zece. Până la pauză, U-Banca Transilvania a recuperat 7 puncte și părea că meciul s-a echilibrat.

A treia secvență a fost una foarte intensă, astfel că cele două echipe au intrat repede în penalizare. Jucătorii noștri nu au fost foarte preciși de la linia de pedeapsă, însă au reușit să mai taie patru puncte din deficit, pentru a intra în ultimul sfert cu -7 (60-67). La care se adăugau cele șase puncte din meciul tur, astfel că ultimul sfert se anunța unul foarte dificil.

Cu două aruncări de trei puncte de partea lor și cu trei atacuri ratate de partea noastră în primul minut, germanii păreau că și-au ușurat mult munca. Primele puncte pentru U-Banca Transilvania au venit abia după două minute și jumătate, pe mâna lui Ousmane Barro, de la linia de libere. Calnicenco a mai pus două după o minge interceptată, la fel a făcut Barro și, cu trei minute jucate din ultima perioadă, diferența era din nou de șapte puncte.

Distanța s-a păstrat, însă timpul s-a scurs, iar pe final baschetbaliștii noștri au cedat. Germanii s-au impus și în al doilea meci, urmând să-i întâlnească în turul trei preliminar pe belgienii de la Basic-Fit Brussels.

U-Banca Transilvania – MHP Riesen Ludwigsburg 77-88 (9-27, 26-19, 25-21, 17-21)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.