Închide

TurdaNews: Cea mai reușită paradă de 1 Decembrie de până acum la Turda

Din județ by Actual de Cluj - dec. 02, 2022 0 140

Sute de turdeni s-au adunat ieri în centrul orașului pentru a celebra Ziua Națională, după doi ani de pandemie plini de restricții, parada a fost peste așteptări, arată publicația locală TurdaNews.

De la ora 12 au debutat în fața Catedralei Ortodoxe din centrul Turzii manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Alături de oficialități locale și județene, la eveniment au fost prezenți câteva sute de turdeni, bună parte din ei copii, dornici să asiste la parada organizată cu această ocazie.

Totul a început cu o slujbă religioasă în memoria eroilor Armatei României – Catedrala Ortodoxă, urmată de deschiderea oficială a evenimentului, intonarea Imnului Național al României, serviciu religios (Te Deum), alocuțiuni, depunere oficială de coroane, defilarea Gărzii de onoare, paradă militară.

Alocuțiunile au fost rostite de viceprimarul Daniela Pîrlea, lt.col. Mihai Pintiliciuc – comandantului Batalionului 814 Tancuri Mihai Vodă și Dan Matei- directorul Muzeului de Istorie Turda.

Marii absenți ai manifestării au fost primarul Matei Cristian și deputatul Cristina Burciu.

Poate cel mai apreciat moment al activităților prilejuite de Ziua Națională la Turda a fost survolul celor trei elicoptere IAR 330 PUMA-Socat de la Baza 71 Aeriană și parada militară cu tehnica de luptă aferentă.

Mai exact este vorba despre defilarea militarilor de la Batalionul 814 tancuri și a celor de la Batalionul 3 Artilerie Antiaeriană Turda, care au adus cu ei și tehnica de luptă respectiv trei blindate, a urmat defilarea pompierilor turdeni cu autospecialele din dotare, mașina de transport victime multiple, autospeciala de stins incendii, jandarmeria, poliția locală și națională au prezentat mașinile din dotare pentru pază și ordine publică, rutieră și intervenție, arată turdanews.net.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare