Închide

Tur ghidat inedit la final de săptămână în Cluj: cum să fii copil în oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 13, 2019 0 233

Al doilea tur din cadrul proiectului ”Trăiește Orașul” va avea loc duminică, 16 iunie,  în cartierul Gheorgheni. Tema de la această ediție este una inedită. Este despre copilărie și despre folosirea orașului ca un mare loc de joacă de toți cei care lucrează în el.
„Ca locuitori creativi în oraș suntem interesați să menținem orașul ca un mare loc de joacă, să putem să fim iarăși copii în orașul în care lucrăm și să ne bucurăm de timpul liber. Am realizat o cercetare în care am întrebat oameni din mai multe generații despre copilăria lor, despre prezent și dacă se mai simt și azi copii și cum văd orașele viitorului dedicate mai mult și pentru copii și pofta de joacă. Ce vom face la tur? Vom prezenta ce am aflat din interviuri. Vom avea invitați care ne vor povesti despre copilăria lor în Cluj. Vom discuta și cu fiecare din voi, participanți la tur, despre copilăria voastră. Vom organiza activități dedicate copiilor gestionate de artista noastră invitată, Maria Brudașcă la care pot participa un număr de 10 copii”, au spus reprezentanții Colectiv A, cei care au inițiat proiectul ”Trăiește Orașul”.
La finalul turului din 16 iunie se va organiza și un Picnic Între Lacuri, la iarbă verde. ”Aduceți cu voi ceva de băut și de mâncat. Noi venim cu limonadă proaspătă”, au mai spus organizatorii.
Tururile sunt interactive, fiecare participant urmând să primească hărți de observație. În urma tururilor se intenționează realizarea unei Hărți participative a orașului, un ghid pentru cei care vor să parcurgă Clujul la pas printre poveștile și experiențele sale.
Urmtătoarele tururi vor fi organizate în toamna lui 2019 și au ca teme: Cultura din Oraș, Natura și Produsele locale din Oraș, TU în Oraș.
„Tururile “Trăiește orașul” sunt concepute pentru a le arăta noilor și vechilor locuitori ai orașului (dar și celor în trecere) părți pe care doar localnicii le cunosc și le trăiesc și a-i aduce aduce împreună, în a crea conexiuni și punți între diferite comunități. Prezentăm istorii personale și colective recente ale actorilor urbani activi care vin din diverse arii cum ar fi cultură, planificare urbană, activism, spații verzi – grădinărit, antreprenoriat sau pur și simplu cetățeni care contribuie la Clujul de azi”, arată organizatorii.
Pentru turul din 16 iunie, înscrierile se va la următoarea adresă: http://bit.do/eUy3U, urmând ca cei înscriși să fie anunțați cu privire la punctul de întâlnire pentru începerea evenimentului. Ghidul va fi Lala Panait de la asociația Colectiv A.
Primul tur de anul acesta a avut ca temă Cartierul și s-a derulat în Mănăștur, la finalul lunii mai.
Pentru celelalte tururi sau alte detalii există o adresă de mail care poate fi accesată: traiesteorasul@gmail.com
sursa foto: SOS Parcul Est – Rață cu bobocei pe Lacul Pepinieră 1
  • author photo two

    Luminiţa Silea

    Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu