Închide

Tratarea unui pacient infectat cu coronavirus costă mii de euro, la Cluj. Costul total al tratării pentru bolnavii cu simptome – peste 700.000 de euro

SănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 02, 2020 0 626

Tratarea în spital a unui pacient infectat cu coronavirus, la Cluj, costă mii de euro.

E vorba mai exact de peste 3.600 de euro. Informația vine de la președintele comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul Mircea Abrudean. E vorba mai exact de un cost de 17.526 lei, în medie, și tot în medie numărul de zile de spitalizare pentru pacienții confirmați cu infecție cu coronavirus a fost de 18 zile. E vorba de pacienții internați în cel mai important spital care luptă împotriva coronavirusului, în Transilvania, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca – căci pacienți au fost internați și în alte trei spitale. În acest spital numărul pacienților tratați și vindecați a fost de 209 până azi, precizează Abrudean pentru actualdecluj.ro. Alți 154 pacienți au fost transferați fără simptome, și fără terapie, la spitalele de suport.

”E important să știe oamenii ce înseamnă actul medical, nu e gratis, nu se întâmplă să fie tratați fără resurse și investiții, mai întâi resursa umană apoi infrastructura, medicamente, tratație”, a spus Abrudean azi la o dezbatere publică privind starea sistemului medical din Cluj în timpul pandemiei de coronavirus.

Să menționăm, până azi numărul total al pacienților tratați, declarați vindecați și externați din spitale este în Cluj de 508, dintre care 410 de clujeni. În acest moment numărul persoanelor depistate cu infecție cu noul coronavirus Covid 19 internate în spitalele din Cluj este de 61. Majoritatea sunt internați în spitalul clinic de boli infecțioase, unde pentru o vreme au fost aduși pacienți din toate județele Transilvaniei.

Vârful pandemiei a fost înregistrat în 4 mai, când în cele patru spitale dedicate luptei împotriva coronavirusului, în Cluj, au fost internate 223 persoane pozitive din Cluj, față de 61 astăzi. Cele patru spitale în care sunt internați pacienții infectați cu coronavirus, în Cluj, sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, spitalul de pneumoftiziologie ”Leon Daniello”, secția Medicală I a spitalului județean și respectiv spitalul de recuperare. Gradul de vindecare este, până azi, de 84%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu