Închide

Traseu turistic montan nou în Cluj, va fi deschis public peste câteva săptămâni în, după cum spun salvamontiștii, cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 11, 2024 0 140

Traseu turistic montan nou în Cluj, va fi deschis public peste câteva săptămâni în, după cum spun salvamontiștii, cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: Țâcla Gavrii.

Un nou traseu turistic montan, despre care salvamontiștii spun că e ”spectaculos”, a fost pregătit pentru public de către Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj. Acesta va fi deschis oficial în curând în zona cu cea mai cunoscută stâncă și cel mai frumos punct de belvedere din Mărișel: Țâcla Gavrii.

Noul traseu, de tip circuit – numit Circuitul Țâcla Gavrii – are aproximativ patru kilometri, o diferență de nivel pozitivă de circa 300 de metri, pornește spre dreapta, pe cărare, chiar din parcarea de la Țăcla Gavrii, parcurge o zonă împădurită, sălbatică și ajunge în punctul său cel mai înalt, în punctul de belvedere Țăcla Gavrii.

Traseul a fost deja marcat cu punct albastru la sfârșitul săptămânii trecute, într-o amplă acțiune desfășurată de către salvatorii montani clujeni și voluntarii de la trei asociații – ”Lets Do It Romania”, Broadridge și ”Nature O’clock”.

Noul traseul – Circuitul Țîcla Gavrii – va fi inaugurat, cu public, în câteva săptămâni, în același timp cu zona de escaladă amenajată de  salvamontiști în zona stâncilor de la Țâcla Gavrii.

Țâcla este o piatră foarte înaltă, deasupra unei păduri de proporții. Numele ”A Gavrii” vine de la numele familiei care locuiește în vecinătate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu