Închide

Transportul aerian în vreme de pandemie la Cluj: o jumătate de milion de pasageri îmbarcați și debarcați

Economie by Actual de Cluj - mart. 09, 2021 0 186

O jumătate de milion de pasageri îmbarcați și încă pe atâtea debarcări, așa arată traficul aerian în al doilea cel mai mare aeroport din țară în anul pandemiei, după cum arată datele Institutului Național de Statistică.
La Cluj au fost îmbarcați 463.400 pasageri și au fost îmbarcați 435.500 debarcați în 2020, anul în care din cauza pandemiei industria transporturilor aeriene a fost puternic afectată. Aeroportul din Cluj e al doilea cel mai mare din punctul de vedere al pasagerilor transportați, din țară – dar la mare distanță de cel mai mare, ”Henri Coandă” din București, cu 2,2 milioane de pasageri îmbarcați și respectiv debarcați.
Transporturile aeriene de pasageri au fost puternic afectate anul trecut de pandemie, într-o așa măsură încât numărul total al pasagerilor transportați, în țară, a scăzut de la 23,2 milioane în 2019 la doar 7,18 milioane, după cum arată datele Institutului Național de Statistică. Din acest punct de vedere aeroportul din Cluj e urmat de ”Traian Vuia” din Timișoara, cu 241.400 pasageri îmbarcați și 229.100 debarcați.
Mai menționăm că datele INS arată că în ce privește traficul intern, jumătate din acesta a fost derulat de aeroportul din București iar cele din Cluj-Napoca și Timișara au administrat câte aproximativ 15% din numărul total al pasagerilor îmbarcați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu