Închide

Transfer de marcă reușit de U-BT Cluj. Cel mai important jucător român al momentului a semnat cu campioana României

Sport by Actual de Cluj - iul. 02, 2022 0 243

U-Banca Transilvania a bătut palma cu cel mai important jucător român al momentului. Este vorba despre Emanuel Cățe, care se transferă direct din Liga ACB. Căpitanul naționalei României vine de la UCAM Murcia, transmite site-ul oficial al clujenilor.

Născut pe 30 iulie 1997 la București, Cățe a început baschetul în 2009, cu antrenorii Daniel și Cristina Anica de la ACS Baller. Ulterior a fost legitimat la Dinamo CSS6, de unde s-a transferat la ACS Dan Dacian. În cele din urmă, pe parcursul anului 2013 a atras atenția celor de la Real Madrid, care l-au adus la academia de juniori. Timp de mai bine de trei ani, Emi s-a pregătit și a jucat la celebra formație spaniolă, fiind coleg cu Luka Dončić. Împreună au câștigat, în 2015, Euroliga juniorilor.

În cele din urmă, Cățe nu a făcut joncțiunea cu formația de seniori, ajungând sub formă de împrumut la Real Betis Sevilla. De asemenea, internaționalul român a mai jucat la CB Prat, iar din 2018 și până în prezent a activat la UCAM Murcia CB.

Pivotul de 2.06 metri a bifat peste 130 de meciuri în Liga ACB, considerată cea mai valoroasă întrecere internă din Europa. În sezonul precedent, Emi a înregistrat medii de 4.6 puncte, 3.7 recuperări și 0.7 pase decisive în 34 de meciuri.

Începând cu 2017, Cățe a devenit un om de bază pentru naționala României, alături participând la EuroBasket. Performanța carierei sub tricolor a bifat-o tot în 2017, când a câștigat Campionatul European U20, rezervat Diviziei B. Atunci, jucătorul a primit distincția de MVP.

În această perioadă, Cățe se află la naționala României, unde împarte vestiarul cu Patrick Richard și Nandor Kuti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare