Închide

Traficul pe o porțiune din Autostrada Turda – Sebeș rămâne închis pentru încă 3 luni / Cătălin Drulă: S-a muncit foarte mult ca să începem să construim, dar după cum vedeți, alții dărâmă

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mart. 25, 2023 1 429

Fost ministru al Transporturilor, liderul USR Cătălin Drulă s-a deplasat pe Autostrada A10, Sebeș-Turda, pentru a verifica situația lucrărilor la o groapă care a apărut în acest tronson, relatează g4media. Drulă îi acuză pe reprezentanții actualului Guvern că au grăbit inaugurarea Austostrăzii înaintea alegerilor parlamentare din Decembrie, 2020, lucrările fiind făcute în pripă, astfel că acum sunt necesare „lucrări de reparații”. În zona dealului de la Pârâul Iovului, autostrada riscă să o ia la vale, arată Cătălin Drulă.

„Suntem pe Autostrada A10, Sebeș – Turda. Tronsonul a fost inaugurat în decembrie, 2020, cu doar câteva zile înaintea alegerilor parlamentare, fără ca toate lucrările să fi fost finalizate. Traficul este restricționat și astăzi încă se fac lucrări de reparații”, spune Drulă.

El arată că din păcate, „lucrările au fost grăbite și au fost probleme de calitate”. Acum traficul pe o porțiune este închis din 1 februarie, nefiind clar când se vor finaliza lucrările.

„Acum vedeți că Autostrada este întreruptă și avem o groapă. Traficul este închis aici din 1 februarie și deși inițial trebuia să fie doar pentru o lună, adică de la 1 martie să putem recircula, lucrările sunt departe de a fi terminate, iar promisiunile lui Grindeanu că aceste lucrări vor dura doar o lună s-au extins acum la 3 luni”, spune Cătălin Drulă.

Din imaginile postate sunt semnalate anumite probleme de structură, în zona dealului de la Pârul Iovului, unde autostrada riscă să o ia la vale.

În total, 541,73 milioane de lei (fără TVA) a costat construcția acestui segment de autostrada. Contractul a fost semnat în 2014, iar în decembrie 2014 începeau și lucrările.

„S-a muncit foarte mult ca să începem să construim, dar după cum vedeți, alții dărâmă. Acesta este rezultatul ratării infrastructurii în cheie politică, politrucizării infrastructurii. Infrastructura trebuie să o facă profesioniștii, trebuie să fie lăsați să-și facă treaba, să existe consultanți, să existe calitate, altfel, avem astfel de probleme. Guvernul actual demolează ce s-a construit acum 3 ani”, a comentat Cătălin Drulă.

Un comentariu

Scrie un comentariu