Închide

Tradiție din secolul al XV-lea, păstrată la Cluj. Sute de oameni s-au adunat la Biserica Sfântul Mihail

ActualitateTop News by Catalin Suciu - apr. 01, 2018 0 375

Sute de persoane au dus, duminică, la Biserica Româno-Catolică „Sfântul Mihail” din Cluj, coşuri cu mâncare pentru a fi binecuvântată de preoţi în ziua de Paşte, conform unei tradiţii vechi, informează agerspres.ro.

„Poporul creştin sărbătoreşte din nou, după 40 de zile de post, şi credem că bucatele pregătite pentru cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Domnului, trebuie binecuvântate de acel Dumnezeu care ni le-a dăruit. Binecuvântarea bucatelor este un obicei străvechi pe care l-am primit de la strămoşii noştri, datează din secolul al XV-lea şi l-am păstrat cu sfinţenie şi azi în toate bisericile romano-catolice. Aducem la biserică acele bucate care ne sunt dragi, le binecuvântăm la Liturghie şi apoi ne întoarcem cu ele la familii pentru a putea mânca toţi din bucatele sfinţite”, a declarat, duminică, administratorul parohial al Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Mihail”, Stelian Veres.

Credincioşii au dus la biserică ouă, vin, cozonac şi diferite alte produse alimentare specifice sărbătorilor pascale

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.