Închide

Tot ce trebuie să știi despre Untold 2016: se suspendă tramvaiele, se introduc curse de noapte, n-ai voie cu rucsacul. Berea costă 8 lei

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 01, 2016 1 1020

Află orele și căile de acces, modificările în transportul public și altele astăzi la amiază, pe actualdecluj.ro.

Transmitem conferința de presă Untold în format LIVE TEXT, de la ora 12. Află în timp real toate noutățile de la festival, restricțiile de circulație și sfaturile organizatorilor.

La conferința de presă de azi participă organizatorii festivalului, dar și reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, ai Consiliului Județean și Instituției Prefectului, ai Inspectoratului Județea de Poliție și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, dar și de la Gruparea Mobilă de Jandarmi, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Poliția Municipiului și Poliția Rutieră.

Până atunci, citește și:

Au bătut în cuie programul la Untold: cine și unde cântă. Vine și Hodor din Game of Thrones

Untold 2016 are opt scene – Cluj Arena, Indoor și Outdoor la Sala Polivalentă, trei în parcul central și una lângă hotelul Sport și una în piața Unirii. Untold are loc între 4 și 7 august iar capete de afiș sunt Armin van Buuren, Hardwell, Tiesto, Dimitri Vegas & Like Mike și Martin Garrix. Untold a fost desemnat Best Major Festival la Euroopean Festival Awards de anul trecut, în Groningen – Olanda.

 

Este ora 12. LIVE TEXT-ul începe acum. La conferința de presă participă directorul Companiei de Transport Public Cluj Liviu Neag, șeful UPU SMURD Adela Golea, șeful ISU Cluj Ion Moldovan, directorul festivalului Bogdan Buta, primarul Emil Boc, prefectul Gheorghe Vușcan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj Marius Mânzat, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Cluj Tudor Grindean, colonelul Liviu Urzău de la Ordine Publică, inspectorul-șef al jandarmilor din Cluj Eugen Pop, șeful Poliției Municipiului Ciprian Miron și șeful Poliției Rutiere din Cluj-Napoca Florin Goia.

Gheorghe Vușcan: Este vorba despre un eveniment extrem de important în Cluj-Napoca, unii ne apreciază foarte mult, alții ne invidiază că facem un asemenea spectacol și așa cum s-a întâmplat și anul trecut, la a doua ediție suntem convinși că și de data aceasta va fi un succes.

Urmărind în perioada premergătoare modul în care s-a făcut mediatizarea vreau să vă spun că am fost plăcut impresionat la București văzând ce reclamă e, era mai mare pentru acest spectacol (sic) decât la Cluj. Asta generează invidie și aprecieri.

S-au vândut bilete în Singapore și Noua Zeelandă, e un lucru extraordinar care face multă reclamă comunității noastre.

Știți ce emoții există în întreaga lume legat de multiplele evenimente care se întâmplă în UE în ultima vreme și în alte țări, și de aceea vrem să dăm un mesaj azi prin șefii structurilor că lucrurile le avem sub control din toate punctele de vedere, toată lumea va fi pe poziție.

Bogdan Buta: Am participat la multe evenimente în toată lumea și o dată ce implementăm toate măsurile agreate cu autoritățile vom avea unul dintre cele mai sigure locuri din lume în acea perioadă.

Emil Boc: Sunt măsuri sporite de siguranță și securitate față de anul trecut, asigurate de autorități și organizatori. Pe perioada festivalului circulația tramvaiului 101 și 102 se suspendă, sunt înlocuite cu autobuze. Această practică am utilizat-o și când s-a reconstruit linia de tramvai.

Se asigură transport de noapte pe întreaga perioadă a festivalului pe cinci linii de transport.

Poliția Locală a mobilizat întregul dispozitiv, am dispus ca niciun polițist local să nu fie în concediu. 125 polițiști locali și 15 autospeciale de patrulare, iar pe linie rutieră poliția locală participă cu 25 de polițiști locali.

Tudor Grindean: IPJ Cluj va fi sprijinit de INspectoratul General și Alba, BIhor, Bistrița-Năsăud, Mureș și Sălaj. Astfel, 400 de polițiști de la ordine publică, poliție rutieră, investigarea criminalității, investigarea criminalității economice, arme, combaterea criminalității organizate, dresaj canin și prevenirea criminalității vor desfășura activități specifice pentru menținerea ordinii publice. Pentru fluidizarea circulației vom desfășura activități specifice în Cluj-Napoca și principalele căi rutiere care fac legătura cu județele limitrofe. Vom suplimenta, în sensul că vom dubla efectivele care alcătuiesc dispozitivul zilnic de menținere a ordinii publice. Peste 200 de polițiști vor acționa alături de jandarmi și polițiștii locali.

Ion Moldovan: vom asigura măsurile de protecție necesare în zona festivalului – parc, stadion și sala polivalentă. Avem la dispoziție două spitale de campanie, unul va fi montat și altul va fi rezervă. Din punct de vedere al autorizării evenimentului s-a depus un proiect, urmează ca în zilele următoare în funcție de lucrările ce trebuie făcute să autorizăm stadionul până la începerea evenimentului.

Liviu Uzrău: șeful Ordinii Publice de la IGPR: Jandarmeria Română este alături de populație, avem în calcul nu numai zonele adiacente dar și restul municipiului Cluj-Napoca. O astfel de manifestare creează în plus alte evenimente: petreceri, întâlniri cu publicul în afara spațiului spectacolului. Suntem alături de colegii polițiști în număr egal, 400 de jandarmi vor fi prezenți în stradă. Oamenii sunt aici ca să se distreze, noi ne vom asigura să se distreze în liniște, îi rugăm să se distreze civilizat.

Adela Golea: În această perioadă deși oamenii au venit să se distreze trebuie să țină cont să-și ia terapia dacă au tipologii, să se hidrateze, să știe că organizatorii s-au gândit și vor avea posibilitatea să se îndrepte către surse de apă. Dacă le e rău să se prezinte la spitalul mobil. Spitalul mobil va asigura tot ce poate asigura UPU în acest moment și toate camerele de gardă ale spitalului județean și ale spitalelor din municipiu și din orașele de lângă municipiu sunt deschise, se pot adresa direct dacă au probleme la hotel sau unde sunt cazați.

Bogdan Buta: Cel puțin eu personal sunt convins că festivalul va fi probabil cel mai sigur loc în care s-ar putea afla un cetățean obișnuit în acea perioadă în România. Accesul se va face dintr-o singură direcție, dinspre Opera Maghiară, numărul porților de acces a fost suplimentat, există și supraveghere video. Din punctul de vedere al evacuărilor respectăm cele mai înalte standarde, cu ISU am hotărât măsuri suplimentare și vor fi consturite rampe suplimentare de evacuare din stadion, am adus un sistem omologat din Transilvania, e din punctul meu de vedere supradimensionat, am luat măsuri cum în afară nu se iau nici la stadioane cu capacitate de 80.000 de persoane. S-au luat toate măsurile posibile.

Față de anul trecut producția va fi mult mai spectaculoasă, de la dimensiunea scenei care e mai înaltă și mai lată – o deschidere de 120 metri. Vom avea un spectacol impresionant. Echipamentele sunt în număr dublu față de anul trecut.

Măsuri suplimentare: biletele vor fi schimbate în brățări de acces începând de miercuri de la ora 14 la corturile din fața intrării la festival dinspre Opera Maghiară.

Anul acesta am supradimensionat echipele față de anul trecut ca să facem față creșterii numărului de participanți.

Nu va fi permis accesul în zona festivalului cu ghiozdane, rucsaci sau genți.

Doamnele și domnișoarele să evite tocurile foarte subțiri sau foarte înalte.

Adrian Chereji, director de marketing și comunicare: Avem pregătite 20.000 de carduri și 20.000 de brățări pentru plățile în festival.  Am lansat un concept în premieră în România pentru un festival, Untold Travel Experience, vrem să le oferim festivalierilor o variantă cât mai comodă și inedită de a ajunge la festival, în care să înceapă să simtă experiența Untold de când pornesc spre Cluj-Napoca. Avem pregătit un avion mare, un Boeing 737 care pleacă de la București spre Cluj, e o cursă o dată în viață. Din cele mai importante orașe din țară pornesc autocare speciale personalizate.

Băuturile răcoritoare vor costa de la 6 lei, berea la draft – 7 lei, la doză – 8 lei. Cele mai scumpe long drinks-uri vor fi 18 lei.

Mâncare – colaborăm cu peste 60 de restaurante.

LIve text-ul se încheie aici

Un comentariu

Scrie un comentariu