Închide

Tot ce trebuie să știi dacă folosești transportul în comun ca să ajungi la cel mai mare festival din țară: cardurile cu călătorii nelimitate costă 48.50 lei, biletele de noapte costă 5 lei, transportul se extinde până dimineața

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 27, 2019 0 2314

Transportul în comun din Cluj-Napoca circulă până la ore mici din dimineață pe durata celui mai mare festival din țară, Untold, care începe peste câteva zile.

Compania de Transport Public SA, firma publică ce administrează transportul în comun din oraș, a anunțat azi că extinde programul troleibuzelor, autobuzelor și tramvaielor până dimineața la ora 4.30 din 29 iulie până în 7 august.

Pentru că festivalul se întinde până la malul Someșului pe Splaiul Independenței, circulația tramvaielor pe linia 102 se suspendă iar tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze din strada Bucium până în piața Gării cu traseu deviat pe podul Garibaldi. Trei stații de transport în comun – la Cluj Arena, Parcul Central și George Barițiu – se suspendă.

Linia 30 de autobuze va circula deviat, pe podul Napoca.

Toate modificările:

 

Circulatia tramvaielor pe linia 102 se suspendă. Tramvaiele vor fi înlocuite cu autobuze, care vor circula pe linia 101A Str. Bucium – P-ta Gării (traseu deviat in ambele sensuri din Splaiul Independenței pe str. Garibaldi – P-ța 14 Iulie – Str. Octavian Goga – str. Dragalina – Str. Horea – P-ta Gării). Se suspendă stațiile Cluj Arena, Parcul Central si G. Barițiu.
Pe linia 100 P-ța Gării – B-dul Muncii vor circula tramvaie.
Linia 30 de autobuze va circula deviat, după cum urmează:

Dus: Din P-ta 14 Iulie, pe Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independenței – G. Barițiu – P-ța M. Viteazul – Str. Cuza Vodă – B-dul 21 Decembrie 1989.

Întors: Din B-dul 21 Dec. 1989, pe Str. Reg. Ferdinand – G. Baritiu – Spl. Independentei – Pod Napoca – Str. O.Goga – P-ta 14 Iulie.
Linia metropolitană M 26 va circula deviat din Spl. Independenței pe Str. Garibaldi – P-ta 14 Iulie – Str. O. Goga – Pod Napoca – Spl. Independentei – Str. G. Baritiu – Str. Horea – Str. Dragalina – Str. O. Goga – P-ta 14 Iulie – Spl. Independentei – Str. Plopilor – Calea Florești. În această perioadă pentru liniile de autobuze 30 (ambele sensuri) și M 26 (sensul spre Horea) se înființează stații suplimentare pe strada George Barițiu, în vecinătatea Universității Tehnice.
Liniile urbane din vecinătatea Parcului Central vor fi suplimentate în perioada 1 august – 4 august.
Pe timpul nopții, în perioada 1 – 4 august între orele 23 – 06, CTP va asigura transport de noapte în regim de curse speciale, pe următoarele trasee:
Linia 25N autobuze: Str. Unirii – Str. Bucium ( in intervalul orar 23.00 – 01.00 )
Linia 6 de troleibuze: Str. A. Vlaicu – Str. Bucium;
Linia 25 de troleibuze: Str. Unirii – Str. Bucium;
Linia 30 de autobuze: B-dul 1 Decembrie 1918 – Str. A. Vlaicu;
Linia 46 de autobuze: Cart. Zorilor – Parcul Central;
Linia M 26 de autobuze: Floresti Cetate – Str. G. Baritiu.
În intervalul 23 – 04:30 frecventa pe liniile 6, 25, 30, 46 va fi de aprox. 30 minute. Linia M 26 de autobuze Florești Cetate – Str. G. Barițiu va circula din oră în oră. După ora 04.30, când se estimează terminarea concertelor, frecvența va crește la aproximativ zece minute. În funcție de gradul de încărcare al mijloacelor de transport în comun, va fi suplimentat numărul autovehiculelor. Mijloacele de transport suplimentare de pe liniile 6 si 25 vor aștepta îmbarcarea călătorilor în stațiile Memorandumului, Spitalul de copii și Agronomia pe ambele direcții de mers, spre Mărăști și Mănăștur, iar pentru linia M26 – în stația Sala Sporturilor.

Pe perioada festivalului Untold, tonetele de vânzare bilete și abonamente de pe strada Memorandumului, Moților la Spitalul de Copii și George Barițiu vor funcționa non-stop.

Să precizăm, biletele pentru călătoriile de noapte costă 5 lei, aproape dublu față de o cursă normală, și se achiziționează de la tonetele cu program non-stop. Cardurile valabile pe toate liniile costă 48,50 de lei pentru șapte zile și 29,50 lei pentru trei zile și pot fi cumpărate de la tonetele de vânzare din vecinătatea Parcului Central, dar și de la punctele deschise în cortul amplasat pe aleea principală de acces în zona festivalului. Cu aceste carduri festivalierii pot călători nelimitat pe toate liniile urbane și pe cursele speciale de noapte.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare