Închide

Tișe, luat la întrebări pe tema ineficienței firmelor angajate de Consiliul Județean în procesul de deszăpezire a drumurilor județene

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 21, 2022 0 244

În ședința Consiliului Județean de joi, președintele Alin Tișe a fost chestionat despre modul în care s-a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor județene, dat fiind că în ultimele zile au fost semnalate mai multe probeleme.

Consilierul Iancu Gheroghe de la PNL i-a atras atenția lui Tișe că firma aflată în contract pentru drumul de la Leghia -Aghireș, unde au fost și foarte multe accidente din pricina zăpezii, a efectuat intervenții de abia după trei ore de la momentul în care a fost solicitată. Firma a mai venit și cu utilaje neadecvate.

„Eu am fost chiar atunci cu mașina persoanală pe acest drum atunci și am avut probleme”, a spus Iancu Gheorghe.

Alin Tișe s-a limitat să spună că va face verificări.

Grupul USR l-a mai întrebat pe Tișe dacă situația va fi la fel și la următoarele ninsori cum s-a întâmplat la prima ninsoare serioasă din Cluj sau dacă nu se impun măsuri ca lucrurile să nu se mai repete.

„După cum știți, în fiecare an, atunci când începe iarna, toate firmele spun că au capacitatea, pregătirea, numărul de personal și că sunt pregătite să intervină. Dar, la fel de bine ca mine, știți că aproape de fiecare dată se întâmplă câte o surpriză și aceștia nu fac față. Ce putem face noi este să urmărim îndeaproape contractul, la fel ca în anii trecuți, iar acolo unde știm că sunt firmele deficitare să aplicăm penalități și să le cerem înainte de reziliere să respecte întocmai contractul. Noi trebuie să-i sprijinim cât putem de mult cu utilajele noastre din dotare și cu tot ce ține de Consiliul Județean.Mi-ar plăcea să cred că nu vor fi probleme, dar experiența de ani de zile îmi spune că vom avea probleme din nou. Depinde foarte mulți factori, de cantitatea zăpezii, de timpul în care cade ș.a.m.d. Așa cum s-a licitat, și criteriile pe care noi le-am cerut a fi îndeplinite, ele sunt corecte … sunt realist și nu exclud că s-ar putea întâmpla ca pe anumite sectoare, la anumite momente de căderi masive de zăpadă, să putem avea probleme un număr de ore sau un timp până vom debloca. Blocajul total nu există, suntem pregătiți pentru asta. Problema este cât de repede acționăm pentru a debloca un drum”, a afirmat Tișe.

Sursa Foto: Ahiva

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare