Închide

Tișe, după ce Adrian Oros a plecat din PNL Cluj: Nu era o valoare. Orban numea oamenii în funcții pe prietenii și distracție la un pahar de vodcă

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 05, 2022 1 2941

Președintele Consiliului Județean Cluj și vicepreședinte PNL la nivel național, Alin Tișe a avut recent o ieșire urâcioasă la adresa fostului ministru al Agriculturii, clujeanul Adrian Oros, apreciind că acesta „n-a făcut nimic remarcabil pentru Cluj”, chiar dacă a avut o funcție în Guvern. Într-o emisiune la TVR Cluj, Tișe a fost chestionat despre diferendele existente printre membrii vechiului PNL și cei ai „noului” PNL (de după fuzionarea cu PDL), sugestie referitoare la faptul că liderii proveniți din vechiul PDL – precum Emil Boc, Daniel Buda și chiar Alin Tișe – îi susțin și încurajează doar pe acoliții lor din partid, în timp ce vechii liberali sunt marginalizați.

Tișe a răspuns că nu simte că ar mai exista probleme sau nemulțumiri în noul PNL, dar în același timp l-a atacat pe Adrian Oros (care provenea din vechiul PNL și care între timp a decis să iasă din partid și să se alăture grupării lui Ludovic Orban).

„Atâta timp cât am făcut această nouă construcție, ne-am asumat și eventualele probleme sau efecte negative (referitor la diferende și nemulțumiri ale membrilor – n.red), dar pe de altă parte, știți ceva remarcabil făcut de domnul Oros pentru Cluj? (…) Sigur, după ce-s nemulțumiți se gândesc că au o ală șansă în altă parte. Dar vă spun eu, nu au”, a comentat  Tișe, referindu-se la fostul ministru al Agriculturii, care provenea din vechiul PNL Cluj și despre care se știe că nu era deloc în relații cordiale cu niciunul dintre liderii actuali ai organizației de partid.

Tișe a spus că l-a criticat și înainte pe Adrian Oros în partid și că i-a reproșat public și fostului președinte liberal, Ludovic Orban, că l-a numit în funcția de ministru pe Oros, peste capul conducerii PNL Cluj.

„Oros nu era o valoare politică, dar Orban l-a numit ministru. Eu am spus public și l-am criticat pe Ludovic Orban că numește oamenii în funcții pe prietenii și distracție la un pahar de vodcă”, a spus Tișe.

Pentru a sublinia că partidul susține „competența” și că vechii liberali nu sunt excluși de la funcții, Tișe a confirmat în emisiune că actualul deputat clujean Sabin Sărmaș este potrivit pentru funcția de ministru al Digitalizării, după ce numele său a tot fost vehiculat în acest sens.

„Da, pentru această funcție s-ar potrivi un IT-ist. Sper să avem înțelepciunea să decidem bine”, a spus Tișe, având în vedere că propunerea către liderii centrali ai partidului trebuie lansată din partea conducerii PNL Cluj.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare