Închide

TIFF-ul ar putea avea loc, totuși, la început de august – susține directorul Festivalului, Tudor Giurgiu

ActualitateCultură by Actual de Cluj - apr. 25, 2020 1 218

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film „Transilvania”  (TIFF) era programată în 29 mai, dar din pricina epidemiei de Coronavirus, organizatorii s-au văzut nevoiți să suspende evenimentul.

Într-un interviu acordat publicației online culutraladuba.ro directorul Tudor Giurgiu susține că TIFF-ul s-ar putea organiza și anul acesta, într-o formulă mai redusă

„Tragem cu ochiul la ce spun autoritățile, ne uităm să vedem ce fac alte festivaluri, care e dinamica organizării de evenimente similare în Europa. Ieri, spre exemplu, am văzut că cei de la Sarajevo, care fac un festival de o amploare comparabilă cu a noastră, vor face festivalul între 14-21 august parcă, cu mai puțini oaspeți, dar sunt ferm hotărâți să îl facă în datele acelea. Cumva ăsta e și planul nostru, nu de a îl sacrifica, de a îl face integral online, cred că e un model de eveniment care nu s-ar potrivi TIFF-ului. Mi s-ar părea firesc, spre exemplu, dacă vorbim de niște proiecții în aer liber, să putem organiza aceste proiecții în Cluj, cu distanță suficient de mare între oameni, respectând normele, a aduce dezinfectant, măști (…)”, a spus Giurgiu.

Întrebat când crede s-ar putea organiza TIFF-ul la Cluj, Giurgiu a subliniat că la început de august ar fi o posibilitate, în funcție de cum evolueză criza actuală.

„Eu cred că din a doua jumătate a lunii iulie, început de august, va fi posibil. Dar, din nou, avem două rezerve. Una ține de ceea ce vor decide, în final, autoritățile, și a doua – va trebui să ne uităm puțin și la ce fac celelalte festivaluri. Nu vrem să ne suprapunem cu Veneția, care deocamdată e hotărâtă să se întâmple în septembrie, Locarno e un festival mare, nu a anunțat încă nimic, ei sunt în august. Kalovy Vary sunt în iulie, nici ei nu au anunțat încă nimic, evaluează, se gândesc.

Citește mai mult pe culturaladuba.ro

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare