Închide

Terenurile de sport din curtea școlii vor putea fi folosite în afara orelor de program

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 07, 2022 0 103

Deputații au votat, miercuri, un proiect de lege prin care se permite accesul cetăţenilor în bazele sportive ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ, gratuit sau cu plată, în afara orarului şcolar.

„Bazele şi instalaţiile sportive proprii pot fi puse la dispoziţie, gratuit sau cu plată, comunităţilor locale, persoanelor fizice sau juridice interesate, cu obligaţia respectării desfăşurării normale a programelor şi activităţilor de învăţământ şi ale cluburilor sportive şcolare şi universitare, precum şi a regulamentelor de acces şi utilizare a acestora”, prevede proiectul de lege, citat de hotnews.ro.

Unitățile de învătământ au la dispoziție 120 de zile de la intrarea în vigoare a legi să introducă în regulamentele actuale de funcţionare prevederile legate de acces şi de modul de utilizare a spaţiilor şi terenurilor de sport.

Orarul de acces, după orele de program, în zilele libere şi în timpul vacanţelor şcolare va fi afișat într-un loc vizibil și pe pagina de internet a instituției.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare