Închide

Teren gratuit pentru construirea de locuințe de la primărie în Gherla, unii au renunțat, alții cer schimbarea parcelelor

Din județ by Actual de Cluj - sept. 11, 2019 0 115

O lege din 2003 a permis administrațiilor locale să atribuie terenuri gratuite pentru tineri, pentru construcția de locuințe. La Gherla s-a alocat o suprafață în jur de 33,000 mp pe strada Hășdății, pe partea dreaptă a drumului spre Silivaș, între șosea și valea Someșului Mic.

Persoanele care au dorit să primească terenuri au trebuit să facă o cerere și să îndeplinească anumite condiții. Primele autorizații de construcție pentru cele 82 de parcele, fiecare de aproximativ 400 mp, s-au acordat începând din 2009. O parte dintre ele sunt cu restricție însă, din cauza rețelei electrice, care ar urma să fie deviată.

Cei care au primit terenuri aveau la dispoziție 1 an de zile pentru începerea lucrărilor. Aceștia și cei care nu s-au prezentat să ridice procesul verbal de atribuire sau autorizația de construcție și-au pierdut însă dreptul de folosință. La zi, doar pe 12 parcele s-au ridicat locuințe.

Unii dintre cei care au primit parcele au renunțat la acestea din cauza terenului mlăștinos, alții au cerut schimbarea cu alte parcele, arată gherlainfo.ro.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu