Închide

Teren gratuit pentru construirea de locuințe de la primărie în Gherla, unii au renunțat, alții cer schimbarea parcelelor

Din județ by Actual de Cluj - sept. 11, 2019 0 97

O lege din 2003 a permis administrațiilor locale să atribuie terenuri gratuite pentru tineri, pentru construcția de locuințe. La Gherla s-a alocat o suprafață în jur de 33,000 mp pe strada Hășdății, pe partea dreaptă a drumului spre Silivaș, între șosea și valea Someșului Mic.

Persoanele care au dorit să primească terenuri au trebuit să facă o cerere și să îndeplinească anumite condiții. Primele autorizații de construcție pentru cele 82 de parcele, fiecare de aproximativ 400 mp, s-au acordat începând din 2009. O parte dintre ele sunt cu restricție însă, din cauza rețelei electrice, care ar urma să fie deviată.

Cei care au primit terenuri aveau la dispoziție 1 an de zile pentru începerea lucrărilor. Aceștia și cei care nu s-au prezentat să ridice procesul verbal de atribuire sau autorizația de construcție și-au pierdut însă dreptul de folosință. La zi, doar pe 12 parcele s-au ridicat locuințe.

Unii dintre cei care au primit parcele au renunțat la acestea din cauza terenului mlăștinos, alții au cerut schimbarea cu alte parcele, arată gherlainfo.ro.

Tags

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare