Închide

Terase noi în centrul Clujului, pe noile străzi pietonale modernizate de Primărie

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - apr. 10, 2024 0 427

Trei terase pe strada Universității și una pe strada Bolyai urmează să fie scoase la licitație de către Primăria Cluj-Napoca spre a fi închiriate de un operator care să le deservească. Consilierii locali urmează să dezbată la ședința din 15 aprilie un proiect de hotărâre prin care se aprobă  lansarea licitațiilor dar și caietele de sarcini aferente.

Strada Universității din Cluj-Napcoa a fost transformată în stradă pietonală și este încă în șantier. La fel și strada Bolyai. Ambele artere fac parte din proiectul de modernizare a celor zece străzi din zona Kogălniceanu-Universității la care se lucrează din 2021.

 

Potrivit Primăriei, pe strada Universității urmează să fie scoase la licitație spații pentru terase pe latura vestică, cea unde proprietarii unei cafenele, Sisters au fost cei care au inițiat prima petiție pentru păstrarea teilor pe arteră. Ulterior, sociatatea civilă din oraș a mai inițiat o periție în urma căreia, în 2023, Primăria a decis să nu îndepărteze toți teii, așa cum se propunea în proiectul inițial.

Vor fi scoase la licitație pentru închidiere pe o perioadă fixă de 5 ani de zile trei terase de circa 37 metri pătrați, 47 de metri pătrați, respectiv 53 de metri pătrați cu prețul minim de pornire de 60,1 lei/mp/lună.

Pe strada bolyai va fi scoasă la licitație o terasă de aproape 34 de metri pătrați cu prețul minim de pornire 59,55 de lei/mp/lună.

Prețurile au rezultat după un raport de evaluare comandat de Primărie și făcut de Neoconsult.

 

(sursă foto: primariaclujnapoca.ro, Proiect)

Foto: strada Universitații Cluj/captură Emil Boc/Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare