Închide

Țepari pe toate drumurile, e nevoie de sfaturi după ce mai multe persoane din Cluj-Napoca în ultima perioadă au accesat anumite platforme ce conțineau anunțuri cu ”venituri pasive” și promisiunea unui câștig garantat și rapid

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 15, 2023 0 55

Țepari pe toate drumurile, e nevoie de sfaturi după ce mai multe persoane din Cluj-Napoca în ultima perioadă au accesat anumite platforme ce conțineau anunțuri cu ”venituri pasive” și promisiunea unui câștig garantat și rapid.

După accesarea anunțului, persoanele sunt contactate de către un reprezentat al platformei denumit ”broker”, care solicită datele de identitate și informațiile privind cardul bancar, chipurile pentru crearea și activarea contului. ”Pentru a-și atinge scopurile, acești înșelători își conving victimele să instaleze o aplicație de control la distanță a dispozitivelor (remote control) și să dezvăluie un cod specific de acces, având în vedere domeniul foarte tehnic”, avertizează IPJ Cluj. .
După ce au obținut controlul asupra dispozitivului, autorii accesează informații și date bancare pentru a efectua tranzacții neautorizate.

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu ruleze programe a căror origine nu poate fi verificată și să nu acceseze link-uri venite din partea unor autori necunoscuți. Dacă au fost victima unei infracțiuni, aceștia trebuie să sesizeze cea mai apropiată unitate de Poliție.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare